ALMANYA
Gündem

Almanya’da Araçlarda Maske Zorunluluğu Gündemde

Almanya’da araçlarda maske bulundurma zorunluluğunun Federal Ulaştırma Bakanlığı’nın gündeminde olduğu açıklandı.
10 Şubat 2021
@Shutterstock

Almanya’da koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen birçok kısıtlamanın ardından yeni bir uygulama gündeme geldi. Alman haber ajansı dpa’nın haberine göre, arabalarda maske bulundurma zorunluluğunun getirilebileceği açıklandı. Almanya Federal Ulaştırma Bakanlığı’nın, bu zorunluluğu, pandemi sonrasında da devam ettirmeyi planladığı ifade edildi.

güvenlik yelekleri yönetmeliklerine göre hareket edilecek

Söz konusu haberde, Bakanlığın, konuyla ilgili, reflektörlü güvenlik yelekleri yönetmeliklerine göre hareket etmeyi planladığı belirtildi. Almanya’da bu yönetmenliklerde, araçlarda reflektörlü güvenlik yeleği bulundurma zorunluluğu yer alıyor. Buna uymayan kişilere ise 15 Euro para cezası kesiliyor.

“Sürücülerin yüzleri görünebilmeli!”

Öte yandan ülkede ilk olarak başkent Berlin’de arabalarda maske zorunluluğu yürürlüğe girdi. Bu uygulamadan sadece şoför ve şahsi araçlarda aynı evde yaşanılan kişilerin muaf tutulduğu açıklandı. Tıpkı toplu taşıma araçları ve süpermarketlerde olduğu gibi, burada da sadece tıbbi maskelerin geçerli olduğu belirtildi. Sürücülerin ise yüzlerinin görünebilmesi gerektiğinin altı çizildi. Aksi takdirde para cezasına çarptırılabilecekleri ifade edildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş