ALMANYA
Gündem

Almanya Başbakanı Merkel Açıkladı: “Seneye Yokum, Bu Kesin”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek sene kesinlikle başbakan adayı olmayacağını açıkladı.
05 Haziran 2020
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 130 milyar Euro’luk ekonomi paketi kararının açıklanmasının ardından iki ayrı televizyon programına katıldı ve alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Teşvik paketiyle birlikte hemen her kesimden övgü aldığı hatırlatılan Merkel, gelecek sene başbakan adayı olup olmayacağı sorusuna ise “Hayır düşünmüyorum. Bunu defalarca söyledim. Gerçekten yok.” diye cevap verdi.

“Özel durumlar özel tedbirler gerektiriyor”

Başbakan Angela Merkel, 130 milyar Euro gibi yüksek bir rakamla kesenin ağzını neden tamamen açtığıyla alakalı soruya ise “Biz Federal Almanya Cumhuriyeti tarihinin en ağır krizinden geçiyoruz. Bunu bir kere gözümüzün önüne getirmemiz lazım. 7 milyon insan kısa çalışmada. 7 milyon insanın işsiz kaldığını düşünün. Bizim bu durumdan çıkmamız için her şeyi yapmamız lazım.” diye konuştu. Merkel, bu paraların kilitlemiş oldukları kasadan çıkmadığının da altını çizerken, “Bunlar borç para. Burada önemli olan, niçin borç aldığımız sorusu. Biz iyi bir gelecek kurmak için borç alıyoruz. Özel durumlar özel tedbirler gerektiriyor. Bunlar borç paralar ve gelecek nesiller ödeyecek.” diye kaydetti.

“tüm vatandaşların üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyorum”

Katma Değer Vergisi’nin düşürülmesiyle birlikte mağazaların bu indirimi vatandaşa yansıtıp fiyatları ucuzlatıp ucuzlatmayacağı sorusuna ise Merkel, “Ben tüm vatandaşların üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyorum. İşverenler, vatandaşlar, devlet, herkes katkıda bulunmak zorunda.” cevabını verdi.(c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş