Gündem

Almanya Başbakanı Merkel’den Kısmi Karantina Sinyali

Almanya'da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle hükûmetin yeni kararlar alması bekleniyor. Başbakan Angela Merkel'in planladığı kısmi karantina uygulamaları 28 Ekim günü yapılacak olan toplantıda görüşülecek.
27 Ekim 2020
@Shutterstock

Almanya’da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Başbakan Angela Merkel ve eyalet başkanları 28 Ekim Çarşamba günü bir toplantı yapacak. Cuma günü yapılması beklenen toplantı, vaka sayılarındaki artış nedeniyle öne çekildi. Kovid-19 salgınının ardından Almanya’da ilkbahar aylarında okullar, anaokulları, üniversiteler, restoranlar ve mağazalar kapatılmıştı. Etkinlikler iptal edildi ve aynı aileden olmayan bireylerin dışarıda ve evlerde bir araya gelmesi engellendi.

“SOSYAL TECRİT” ÜZERİNDE DURULUYOR

Bu kez de buna benzer bir kısmi karantina ihtimali söz konusu. Çarşamba günü yapılacak olan eyalet başkanları toplantısında özellikle “sosyal tecrit” üzerinde duruluyor. İlkbahar aylarında uygulananın aksine enfeksiyon sayılarının çok yüksek olduğu kentler ve bölgeler dışında, bu kez okul ve anaokulları kapatılmadan tedbirlerin sıkılaştırılması öngörülüyor. Özellikle etkinlik ve restoranlara sıkı tedbirler getirilmesi planlanıyor.

“BU GİDİŞATI DURDURMAKTAN HEPİMİZ SORUMLUYUZ”

Hükûmet sözcüsü Steffen Seibert planlanan kısmi karantina ile ilgili toplantı öncesi açıklama yapmazken, günden güne yükselen yeni vaka sayısının önüne geçilmesinde herkese görev düştüğünü belirtti. “Virüsün seyri bizim elimizde. Bu gidişatı durdurmaktan hepimiz sorumluyuz” diyen Seibert, yaşlılarda vaka sayısının artışına da dikkat çekti. Temas takibinin birçok yerde mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Seibert, hastane ve acil bakım ünitelerindeki yoğunluğu dile getirdi. Başbakan Angela Merkel’in 30 Ekim Cuma günü bir açıklama yapması bekleniyor.

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş