ALMANYA
Gündem

Almanya’da İkinci Dalga Endişesi: Eyaletlerden Riskli Bölgelere Önlem

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Gütersloh şehrinde patlak veren koronavirüs vakaları üzerine dört eyalet, riskli bölgelere yönelik yeni önlemler aldığını açıkladı.
24 Haziran 2020

Koronavirüs salgını Almanya’yı etkilemeye devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Gütersloh ilçesinde Tönnies et fabrikasında patlak veren korona salgını sonrası fabrikadaki çalışanlarda vaka sayısının 1553 olduğu ve firmada çalışmayan 24 kişinin de Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. Bununla birlikte dört eyalet, ikinci dalganın yayılmasını önleme amacıyla, Gütersloh başta olmak üzere riskli bölgeler için çeşitli önlemler aldığını açıkladı.

Eyaletlerden Yeni Önlemler

Buna göre Aşağı Saksonta eyaletinin, riskli bölgelerden gelen vatandaşlara test uygulanmasının mecburi olduğu belirtildi. Schleswig Holstein eyaletinde ise 14 günlük ev veya uygun bir konaklama yerinde karantina uygulanacağı duyuruldu. Bavyera eyaletinin ise tatile geleceklere geceleme yasağı getirdiği ifade edildi. Mecklebung Vorpommern eyaletinin ise Gütersloh şehrinden gelen vatandaşları kabul etmeyeceği kaydedildi.

Gütersloh’taki Tönnies et fabrikası çalışanları arasında geçtiğimiz hafta bin 952 korona vakası tespit edilmişti. Et fabrikasında geçen hafta vakaların artması üzerine 7 bin kişi karantinaya alınmış, okullar tatil edilmiş ve kreşler kapatılmıştı.

Almanya’da İkinci Dalga Endişesi

Almanya’da milyonlarca insanın haftalarca disiplinli bir biçimde kurallara uyarak, salgının yayılmasını önlediği başarı bir anda tehlikeye girdi. Almanya’nın baştan beri korktuğu ikinci dalga tehlikesi ciddi biçimde kendini hissettirmeye başladı. Koronavirüse karşı alınan ilk önlemlere karşı devlet desteğiyle dayanan Alman ekonomisinin ikinci bir dalgada çok derin bir krize yuvarlanacağı ve birinci dalgayı atlatmak için 280 milyar Euro borç yapan devletin zor durumdaki şirketlere yeniden destek çıkmasının artık mümkün olmayacağı tahmin ediliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş