Birleşik Krallık
Gündem

İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri, Müslüman Doktorun Portresi İle Teşekkür Etti

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri kurumu, reklam yüzü olarak geçen sene yılın doktoru ödülünü alan Dr. Farzana Hasan’ın portresini kullandı.
06 Temmuz 2020
Dr. Farazana Hussain Başkent Londra'daki Piccadilly meydanında teşekkür afişinin önünde

72. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) kurumu, ülkenin çeşitli kentlerindeki reklam panolarıyla kurumda hizmet veren doktorlar ve diğer çalışanlara teşekkür etti.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri kurumu reklam panolarındaki teşekküründe portre olarak Bangladeş asıllı Müslüman Doktor Farzana Hussain’ın portresini yayınladı. Doktor Farzana Hussain aynı zamanda geçen yıl yılın doktoru ödülünü de almıştı.

Müslüman Sağlık Çalışanları da Hayatını Kaybetmişti

İngiltere’de  44 binden fazla koronavirüs kurbanı arasında onlarca da sağlık çalışanı bulunuyor. Vefat eden sağlık çalışanlarının 9’unu ise salgının ilk gününden itibaren mücadele eden Müslüman doktor ve hemşireler oluşturuyor.

Ülkede 24 Mart’ta doktor Habib Zaidi (76), 25 Mart’ta organ nakli uzmanı doktor Adil El Tayar (63), 29 Mart’ta kulak burun boğaz uzmanı Amged El-Hawrani (55), 1 Nisan’da da doktor Alfa Sa’adu (68), 2 Nisan’da da Mısır asıllı patoloji uzmanı 79 yaşındaki Prof. Dr. Muhammed Sami Shousha hayatını kaybetmişti. Walsall Manor Hastanesi’nde görev yapan 36 yaşındaki hemşire Areema Nasreen ile birlikte vefat eden Müslüman hemşirelerin sayısı da 3 olarak kayıtlara geçti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş