Gündem

Almanya’da Yeni Öneri: Orduda Aşırı Sağa Karşı Askerlik Zorunlu Olsun!

Almanya’da 2011 yılında kaldırılan zorunlu askerliğin geri dönmesine yönelik tartışmalar devam ediyor.
06 Temmuz 2020
@Shutterstock

Geçtiğimiz günlerde Alman askerleri arasında en donanımlı birlik olarak görülen Özel Kuvvetler Birliği (KSK)  ile ilgili yaşanan aşırı sağcı skandalı sonrası ülkede zorunlu askerlik yeniden gündemde. Federal Hükümet Ordu Sorumlusu görevine yeni atanan Sosyal Demokrat Partili Eva Högl, zorunlu askerliğin geri getirilmesinin, ordudaki aşırı sağcılara karşı mücadele edebilmek için önemli olduğunu vurguluyor.

Eva Högl: Bu Uygulama Irkçılığın Önünü Açıyor

Federal Hükümet Ordu Sorumlusu Eva Högl, 2011 yılında zorunlu askerlik uygulamasının kaldırılmasının Alman ordusu içerisinde aşırı sağcıların güçlenmesine sebep olduğunu ifade etti. Högl basın açıklamasında, “Zorunlu askerliğin kaldırılması büyük bir hataydı. Bunun tekrar konuşulması gerekiyor. Eğer toplumun geniş kesimi orduda sorumluluk üstlenirse, bu Federal Ordu adına faydalı olur. Çünkü bu şekilde, aşırı sağcı grupların orduda yayılması önlenmiş olur. Bu konuyu önümüzdeki yıl detaylıca tartışmak istiyorum”, dedi. Federal Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer ise bu öneriye sıcak bakmadığı kaydedildi.(ala)

KSK’nın Bir Bölümü Lağvedilmişti

Geçtiğimiz ay, KSK içinde aşırı sağcı bir grubun olduğu ileri sürülmüş ve bu iddia kamuoyunda büyük ses getirmişti. Bazı kamu radyo kuruluşlarının araştırmalarına göre, KSK askerlerinin bir doğum günü kutlamasında Tübingen yakınlarında bulunan bir atış poligonunda Nazi selamı verip aşırı sağcı müzik dinlemişler. Ayrıca, İslam ve Musevilikteki yerinden ötürü özel kuvvetler askerlerinin birbirlerine domuz kafaları fırlattıkları da söylenenler arasında. Yaşanan skandal sonrası Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer’in, hazırladığı rapor sonrası Özel Kuvvetler Birliği’nin bir bölümü lağvedilmişti.(ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş