Gündem

Almanya’da Havalimanlarında Korona Testi Zorunlu Oluyor

Almanya’da gelecek haftadan itibaren sınırlar ve havalimanlarında riskli bölgelerden gelenlere korona testi zorunlu hale getiriliyor.
28 Temmuz 2020
@Shutterstock

Avrupa’da son dönemde koronavirüs vakalarının yeniden artması ülkeleri de yeni önlemleri almaya itiyor. Almanya da vakaların geçen haftalara göre yükselişe geçmesi sonrası yeni önlemleri devreye soktu. Eyalet sağlık bakanlarıyla görüşen, Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, havalimanı ve sınırlarda korona testinin mecburi hale getirileceğini açıkladı. Uygulamanın gelecek haftadan itibaren yürürlüğe gireceği açıklandı.

Test Ücretsiz Olacak

Yeni uygulama ile riskli bölgelerden gelen herkesin havalimanında korona test yaptırması mecburi olacak. Öte yandan Sağlık Bakanı, havalimanlarının yanı sıra, Balkanlar ve Türkiye gibi ülkelere karayolu ile gidenlerin de Almanya sınırında teste tabi tutulacağını açıkladı. Bakan, koronavürüs testinden hiçbir ücretin de alınmayacağını belirtti.

İspanya’dan Gelenler Zorunlu Teste Tabi Olmayacak

Öte yandan son günlerde vaka sayıları hızla yükselen ancak Almanya’nın riskli bölgeler arasına almadığı İspanya, Fransa gibi ülkelerden gelenler ise zorunlu teste tabi tutulmayacak.

Almanya’da haftasonundan itibaren havalimanlarında isteyenler için ücretsiz koronavirüs testi yapılmaya başlanmıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş