Suudi Arabistan
Dünya

Hacı Adayları Kabe’de Sosyal Mesafeli Tavaf Gerçekleştirdi

Koronavirüs nedeniyle bu sene yalnızca Suudi Müslümanların hac yapması kararı alınmıştı. Kabe'de salgın önlemleri çerçevesinde sosyal mesafeli tavaf yapıldı.
29 Temmuz 2020

Hac ibadeti bu yıl resmi olarak başladı. Her yıl milyonlarca Müslüman dünyanın bir çok yerinden akın akın Kabe’ye gelirken, bu yıl koronavirüs nedeniyle yalnızca Suudi Arabistan‘daki Müslümanlar hacı olabilecek. İlk kafileler dün Mekke’ye ulaşırken bugün de ilk tavaf gerçekleştirildi.

SOSYAL MESAFELİ TAVAF

Sosyal mesafenin uygulandığı tavaf alanında hacı adayları, aralarında mesafeler bırakarak kabeyi tavaf etti. Hac tarihinde belki ilk kez bu şekilde tenha bir ibadet gerçekleştiren Müslümanların ibadeti havadan görüntülendi.

KISITLI KATILIM

Yerel medya, yaklaşık 10 bin kişinin hac ibadeti yapacağını duyurdu. Hacı adayları, sosyal mesafe, maske ve diğer salgın önlemlerine uyarak Kabe’yi tavaf etti. Yerel medya, hacı adaylarının Kabe’ye yaklaşmalarının ve dokunmalarının da yasak olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurmuştu. Sağlık Bakanı Tevfik er-Rabia da hacı adaylarının 65 yaş altında olması ve kronik rahatsızlığı bulunmaması gerektiğini söylemişti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş