ALMANYA
Gündem

Almanya’da Bir İlk: Başörtülü Savcı Adayı Berlin Yerel Mahkemesi’nde Yer Aldı

Almanya’da Berlin Yerel Mahkemesi’nde 9 Eylül Çarşamba günü bir ilk yaşandı ve ilk kez başörtülü bir savcı adayı mahkemede yer aldı.
10 Eylül 2020

Almanya’da Berlin Yerel Mahkemesi’nde bir ilk yaşandı. Çarşamba günü ilk kez başörtülü bir savcı adayının mahkemede yer aldığı kaydedildi. Savcı adayının yeni alınan karara göre duruşma süresince avukat cübbesi giymediği belirtildi. Başörtülü adaya ayrıca mahkeme sırasında, kendisine eğitim veren bir savcının refakat ettiği kaydedildi.

Duruşma Bir Hırsızlık Olayıyla İlgiliydi

Çarşamba günü gerçekleşen duruşma ve başörtülü stajyer ile ilgili haber hızla yayıldı. Duruşmanın bir hırsızlık suçuyla ilgili olduğu açıklandı. Suçunu itiraf eden zanlı para cezasına çarptırıldı. Gelirine göre saptanan para cezasında günlük 8 Euro’dan 90 günlük ceza verildi.

Adalet Bakanı Açıklamıştı

Almanya’da geçtiğimiz hafta, Yeşiller Partili Berlin eyaleti Adalet Bakanı Dirk Behrendt başörtülü savcı adaylarının gelecekte staj sırasında mahkemede yer alabileceğini açıklamıştı. Behrendt, başörtülü stajyerlerin yanında kendilerine eğitim veren bir savcının refakat etmesi şartının getirildiğini ifade ederek, böylelikle mahkeme sırasında başörtüsü takan savcı adayının meslek eğitimi aldığının anlaşılacağını kaydetmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş