ALMANYA
Gündem

Almanya’da Uyarı Günü: Bugün Saat 11’de Sirenler Çaldı

Almanya’da 1990 yılından sonra ilk kez bugün ülke genelinde test alarmı verildi.
10 Eylül 2020
@shutterstock

Doğu ve Batı Almanya’nın 3 Ekim 1990 tarihinde birleşmesinin ardından Almanya’da ilk kez Uyarı Günü kapsamında ülke genelinde sirenler çaldı. Uyarı Günü’nü düzenleyen Bonn Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Bürosu, test alarmını gerek sirenle gerekse televizyon ve sosyal medya uygulamalarıyla denedi.

Uygulama Saat 11’de Gerçekleşti

Test alarmı kapsamında bugün saat 11’de iki kez sirenler çaldı ve her biri birer dakika sürdü. İlk olarak uyarı sireni, daha sonra ise uyarının sona erdiğini bildiren ikinci siren çaldı. Ülke çapındaki uygulama saat. Amacı ise olası bir tehlikede veya doğal afet durumunda halkı bilgilendirmek ve uyarmaktı.

“Doğal Afetler Çoğalıyor, Uyarı Sistemi Önemli”

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi (BBK) Başkanı Christoph Unger, Uyarı Günü ile ilgili açıklamalarda bulunurken, uygulamayı şu sözlerle gerekçelendirdi: “İnsanların kriz durumunda bilindik ve öğrenilmiş davranışlara eğilim gösterdikleri gözlemlendi. Bu yüzden bu gibi bir deneme uygulaması mantıklı.” Doğal afetlerin çoğaldığını da belirten Unger, “Misal 2018 ve 2019 yıllarındaki aşırı sıcak, Halle veya Hanau kentindeki terör saldırıları, mevcut durumdaki koronavirüs salgını bu gibi bir uyarı sisteminin önemli olduğunu gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da her yıl eylül ayının ikinci perşembesi test alarmı yapılması planlanlanıyor.(fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş