Fransa
Toplum

Annecy’de La Vertu Koleji Dualarla Açıldı

Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu'nun (CIMG) Alpes Bölgesi’nin Annecy şehrinde kurduğu La Vertu koleji açıldı. Açılışa öğrenci ve velilerle birlikte bölge idarecileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Mustafa Yaylagül
15 Eylül 2020

4 yıldır çalışmaları yürütülen ve Annecy’de de açılan La Vertu koleji Fransa Eğitim Bakanlığı izni ile kuruldu. Öğrenci ve velilerin yanı sıra kalabalık bir davetli grubu da açılışta bulundu. Açılışta ayrıca CIMG Alpes Bölge Eğitim Başkanı Cihat Yılmaz, Annecy Cemiyet Başkanı Ramazan Yılmaz, Bölge Kadınlar Teşkilatı Başkanı Ayişe Yılmaz, Şube Kadınlar Teşkilatı Başkanı Saniye Çavuş, Okul sorumlusu Ali Arslaner de yer aldı.

Kur’an-ı Kerim okunarak dualarla açılan kolejin açılışına katılan davetlilerin heyecanlı ve sevinçli oldukları gözlendi. Açılış programı, CIMG Annecy İmam-Hatibi Alparslan Dönmez tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Alpes Bölge Eğitim Başkanı Cihat Yılmaz ile Annecy Şube Başkanı Ramazan Yılmaz, La Vertu kolejinin eğitime bir kalite getireceğini ve eğitim alanında bir örnek teşkil edeceğini söyledi.

Okullar, Avrupa’da İslam Toplumunun Geleceği Açısından Önemli

Kurdela kesiminden sonra “La Vertu” okul sorumlusu Ali Arslaner de, okulun nasil devam edeceği ve velileri ile öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlarda bilgi verdi. Arslaner, okulların, Avrupa’da İslam toplumunun geleceği açısından ne kadar gerekli ve önemli olduğunu örneklerle vurguladı. 4 yılı aşkın bir süredir bu günlere ulaşmak için çok büyük fedakârlıklar ve yoğun çalışmalar yapıldığının altını çizen Arslaner, başta, okulun açılması için, resmi işlemlerinin takibi ve diğer alanlarda kendilerine yardım eden İslam Toplumu Milli Görüş Fransa Genel Sekreteri Fatih Sarıkır ile CIMG Alpes Bölge Başkanı Yusuf Çakır olmak üzere emeği gecen herkese teşekkür etti.

Açılış töreni sonrasında öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte sınıflarına geçerek derse başladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş