ALMANYA
Gündem

Almanya’da Korona Endişesi Artıyor: “Günde 10 Bin Vaka Sayılarına Ulaşabiliriz”

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, günlük koronavirüs vaka sayısının 4 bini aşması sonrası basın toplantısı düzenledi ve endişesini dile getirdi.
08 Ekim 2020
@Shutterstock

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, hızlı bir şekilde artış gösteren ve vaka sayılarının 4 bini aştığı koronavirüs salgını konusu gündemdeydi. Bakan Spahn, vaka sayılarının bu denli yükselmesiyle ilgili, “Korona vaka sayıları tekrardan yükseliyor ve bununla birlikte güvensizlik de artıyor.” diye konuştu.

“Gençler kendilerini hastalanmaz zannediyorlar”

Özellikle bu günlerde vaka sayılarının endişe verici bir şekilde arttığını belirten Almanya Sağlık Bakanı, buna karşın ağır hasta sayısının ise düşük olduğunu belirtti. Alman Bakan, özellikle gençler arasında virüsün hızla arttığına da dikkat çekerek, “Çünkü kendilerini hasatalanmaz zannediyorlar fakat durum öyle değil. Ayrıca mesele başkalarını da korumak.” ifadelerini kullandı.

@aa

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn @aa

“Vaka sayıları artış beni çok endişelendiriyor”

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler de vaka sayılarındaki artışın kendisini çok endişelendirdiğini söyledi. Almanya’da gelecek haftalarda gidişatın nasıl olacağını bilmediklerini belirten Wieler. “Günde 10 bin vaka sayılarına ulaşabiliriz. Virüs kontrol dışı yayılabilir. Bu önlenmeli. Sadece vaka sayılarının az olması hâlinde sağlık sisteminin üzerinde aşırı yük oluşması engellenebilir.” ifadelerini kullandı.

Günlük Vaka Sayısı 4 Bin 58’e Ulaştı

Almanya’da korona vakaları hız kesmeden yükselmeye devam ediyor. Buna göre, son 24 saatte vakalar 4 bin 58’e ulaştı. Bunun, nisan ayından beri en yüksek sayı olduğu kaydedildi. Daha bir günde önce 2 bin 828 olan vaka sayıları bu şekilde bir günde 1200 artış göstermiş oldu. Ayrıca ülkede salgının başlangıcından bu yana en az 310 bin 144 kişinin virüse yakalandığı kaydediliyor. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9 bin 578 olarak kayıtlara geçti. Bir gün önce ise bu sayı 9 bin 578 olarak kaydedilmişti. Yaklaşık 260 bin kişinin ise virüsü yendiği belirtiliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş