ALMANYA
Gündem

Almanya’da Koronavirüste İkinci Dalga: 4 Şehirde Kırmızı Alarm

Almanya’da koronavirüs salgınında ikinci dalga yaşanıyor. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan 4 şehirde vaka sayılarındaki 100 bin kişiden 50 vaka sınırı aşıldı.
08 Ekim 2020
@Shutterstock

Almanya’da koronavirüste ikinci dalga yaşanıyor. Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaleti ve Berlin’de vaka sayıları hızla yükseliyor. Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre, ülkede son 24 saatte vakalar 4 bin 58’e ulaştı. Bunun, nisan ayından beri en yüksek sayı olduğu kaydedildi. Çarşamba günü 2 bin 828 olan vaka sayıları bu şekilde bir günde 1200 artış gösterdi.

Hamm, Remscheid, Wuppertal ve Hagen Şehirlerinde Kırmızı Alarm

Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde geçtiğimiz günlerde korona vakaları hızlı bir yükseliş gösterdi. Bu eyalette bulunan Hamm şehrinde yedi günde her 100 bin kişiden 77,8’inde koronavirüs tespit edildi. Remscheid şehrinde bu sayı 59,3 olarak kaydedildi. Hagen’de ise bu sayı 56,2 olarak gözlemlendi.

100 Bin Kişide 50 Vaka Sınırında Olan Diğer Şehirler

100 bin kişide 50 vaka sınırına yaklaşan diğer şehirler ise sırasıyla, Gelsenkirchen (45,8), Duisburg (42,1), Essen (43,4), Köln (45,4), Leverkusen (37,3) ve Solingen (47,7) olarak kaydedildi.

Almanya Sağlık Bakanı Spahn: “Güvensizlik Artıyor”

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Korona vaka sayıları tekrardan yükseliyor ve bununla birlikte güvensizlik de artıyor.” diye konuştu. Özellikle bu günlerde vaka sayılarının endişe verici bir şekilde arttığını belirten Almanya Sağlık Bakanı, buna karşın ağır hasta sayısının ise düşük olduğunu belirtti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş