FRANSA
Toplum

Fransa: Bir Yılda 73 Cami Kapatıldı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’den "radikal İslamcılık ile mücadele" iddiasıyla yılın başından itibaren 73 cami, özel okul ve iş yerlerinin kapatıldığı açıklaması geldi.
14 Ekim 2020
@Shutterstock

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un „İslamcı ayrılıkçı“ ifadesini kullanması ve  “Fransa’daki Müslümanlar’ın ayrılıkçı” fikirleri savunan bir ideolojilerinin olduğunu, bu kişilerin kendi yasalarını Fransa’nın yasalarından üstün gördüğünü savunmasının ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’den de “radikal İslamcılık ile mücadele” iddiasıyla yılın başından itibaren 73 cami, özel okul ve iş yerlerinin kapatıldığı açıklaması geldi.

FRANSA’DA MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDE BASKI ARTIYOR

Darmanin düzenlediği basın toplantısında, geçen ay ülkenin Herault bölgesinde bir cami ve bir özel okul, diğer bölgelerde ise bir dernek ve 9 iş yerinin kapatıldığını kaydetti. Fransa’da gündemde tutulan „radikal İslam“ ya da „İslam’ın radikalleşmesi” kavramları ülkede yaşayan Müslümanları ve Müslüman sivil toplum kuruluşlarının üzerindeki baskıyı artırıyor.

MUKAVEMET GÖSTERMEDİĞİ HALDE KABA KUVVET UYGULANDI

Baraka City adlı Müslman sivil toplum kuruluşuna ve yöneticisinin evine baskın düzenlendiği gelen bilgiler arasında. Kuruluşun yöneticisinin mukavemet göstermediği halde Fransız polisinin uyguladığı kaba kuvvet Baraka City’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Görüntülerde, kuruluşun yöneticisinin evine girmeye çalışan polisin, kapıların açılması için anahtar teklif eden çalışanları reddederek kapıyı kırdığı görülüyor.

Baskında sivil toplum kuruluşunu suçlayacak hiçbir unsur bulunamadı. Fransız yetkililer, konuyla ilgili resmi açıklama yapmadı. Fransa İçişleri Bakanı Darmanin ise, ülkede 231 yabancının radikalleştiği gerekçesiyle sınır dışı edilmesi gerektiğini savunmuştu.

(AA)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş