ALMANYA
Gündem

Almanya’da Bir Camiye Üçüncü Kez Tehdit Mektubu Gönderildi

Almanya’nın Duisburg kentinde bir camiye üçüncü kez İslamofobik ve ırkçı içerikli ifadelerin yer aldığı mektup gönderildi.
11 Kasım 2020

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Muradiye Camisi’ne gönderilen mektupta, Türklere ve Müslümanlara yönelik ağır hakaretler yer aldı. DİTİB Muradiye Camisi Dernek Başkanı Ramazan Ceylan, Münih kentinden posta yoluyla gönderilen ve bugün kendilerine ulaşan mektupta yer alan isim ve adresin sahte olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Camiye gönderilen mektubu polis ve yerel yöneticilerle paylaştıklarını belirten Ceylan, bunun pandemi sürecinde camilerine gönderilen İslamofobikve ırkçı içerikli üçüncü mektup olduğunu dile getirdi.

“Bunları Hak Etmiyoruz”

Mektuptaki ifadelerin kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Ceylan, “Camia olarak bunları hak etmiyoruz. Bulunduğumuz şehirlerde toplumsal ve sosyal sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerimizi yürütüyor ve topluma katkı sunmaya çalışıyoruz. Bundan önce gönderilen mektupların failleri bulunamamıştı. İnşallah bu mektubun faili ya da faillerinin bulunmasını temenni ediyoruz” dedi.

İki Farklı Camiye İki Saldırı Daha

Öte yandan Frankfurt kenti yakınlarındaki Höchst beldesinde DİTİB Eyüp Sultan Camii’nin duvarlarına sarı kırmızı ve yeşil boya torbaları atıldı. Höchst DİTİB Eyüp Sultan Camisi Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Hızal, sabaha karşı 03.00’teki olayla ilgili, “Saldırının kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz.” dedi. Kuzey Ren Vestfalya Eyaletindeki Balve beldesinde bulunan Mimar Sinan Camii’nde ise hırsızlık girişimi meydana geldi. DİTİB Mimar Sinan Camii Dernek Başkanı Özkan Güler, gece 01.00 sularında maskeli ve el fenerli bir kişinin caminin kapı ve pencerelerini zorlayarak içeri girmeye çalıştığını, ana giriş kapısındayken güvenlik kamerasını farkederek kaçtığını belirtti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş