Gündem

Offenbach’da Yavuz Selim Camiine Boyalı Saldırı

Sabah namazı kılınırken, camiye kırmızı, yeşil ve sarı renklerde boya atıldı ve çirkin ifadeler yazıldı. Polis olayı araştırıyor.
11 Aralık 2020
Offenbach Yavuz Sultan Camiine boyalı saldırı yapıldı.

Almanya’nın Hessen eyaletinin Offenbach kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yavuz Selim Camiine boyalı saldırı yapıldı.

Offenbach DİTİB Yavuz Selim Camii Başkanı Selim Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, caminin bugün 06.50 ile 07.25 saatleri arasında terör örgütü yandaşları tarafından boyalı saldırıya uğradığını söyledi.

Bugün sabah namazı esnasında caminin 6 noktasının kırmızı, yeşil ve sarı renklere boyandığını ve çirkin ifadelerin yer aldığı yazıların olduğunu belirten Tunç, sabah namazı sonrası cemaat tarafından fark edilen boyalı saldırının yerel emniyet ile paylaşıldığını ve olay yerine gelen polisin saldırıya ilişkin tutanak tuttuğunu ifade etti.

İki yıl önce de camilerine yönelik bir saldırının yapıldığını ve faillerinin bulunamadığını belirten Tunç, “Son dönemlerde camilere yönelik artan saldırılardan bizler, cemaatimiz ve üyelerimiz endişe duyuyoruz. Olayın fail ya da faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesini talep ediyoruz“ dedi.

Olayla ilgili polis inceleme başlattı. Dernek yönetimi tarafından boyalı alanlar Cuma namazı öncesi temizlendi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş