Dünya

Pakistan’da Yakılan Hindu Tapınağı Yeniden İnşa Edilecek

Pakistan Yüksek Mahkemesi, ülkenin Hayber Pahtunva eyaletinin Karak kasabasında bulunan Shri Paramhans Ji Maharaj Samadhi Hindu Tapınağı'nın yeniden inşa edilmesine karar verdi. Mahkeme tapınağı yakıp yıkan Müslümanların tapınağın yeniden inşa masraflarını ödemesini de istedi.
09 Ocak 2021
Pakistan Yüksek Mahkemesi: Tapınak yeniden inşa edilecek, masraflar da mabedi yakanlardan alınacak.

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Aralık ayı sonunda radikal bir grup tarafından yakılan ve büyük oranda hasar gören asırlık Hindu tapınağının yeniden inşa edilmesine hükmetti.

Pakistan Yüksek Mahkemesi başkanı Hakim Gulzar Ahmed tapınağın bulunduğu Hayber Pahtunva eyalet hükümetinin tapınağı inşa ederek tüm masrafların tapınağın yakılıp yıkılmasına sebep olan yerel dini bir liderden alınmasına karar verdi. Pakistan Yüksek Mahakemesi bir heyet halinde Ocak ayı sonuna doğru yeniden toplanacak. Bu yeni oturumda kararın değişme ihtimali bulunsa da diğer hakimlerin de mahkeme başkanının ön kararına uyması bekleniyor.

Hayber Pahtunva eyaletinin Karak kasabasında bulunan Shri Paramhans Ji Maharaj Samadhi Hindu Tapınağı yaklaşık yüz yıl önce inşa edilmişti. Tapınak, Hindistan’da camilerin yıkılma eylemleri sürecinde, bir grup radikal Müslüman tarafından bir kaç kez daha yıkılmış, en son 2015 yılında Pakistan hükümeti tarafından yeninden inşa edilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş