Gençlik

Avrupa’da Müslüman Gençler Ramazanı Dolu Dolu Geçiriyor

Avrupa’da Müslüman gençler, koronavirüs salgınına rağmen ramazan ayını dolu dolu geçiriyor. 
23 Nisan 2021

Avrupa’da İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Teşkilatları, ramazan ayını dolu dolu geçiriyor. Kur’an ayı olması nedeniyle hatim ve yasin okumaları ile birlikte mümkün olan camilerde Gençlik Teşkilatı’ndan gençler, teravih namazları da kıldırıyor.

“AŞIYA REFAKAT” VE “RAMAZANDA YANINIZDA” PROJESİ

Gençler, ramazan ayında da Fudul derneği ile ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında ilerleyen yaşlardaki insanlara “aşıya refakat” projesi ile yardımcı oluyor. Ayrıca ramazan ayı boyunca yürütülecek olan “Ramazanda yanınızda” projesi ile komşulara ihtiyaç sahiplerine yönelik iftarların dağıtılmasından, yaşlıların çeşitli ihtiyaçlarına yönelik destek olunmasına kadar pek çok alanda gençler aktif olacak.

“RAMAZAN AYI SORUMLULUKARIMIZA SARILMA AYI”

Camia’ya konuşan IGMG Gençlik Teşkilatı Başkanı Ünal Ünalan, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının manevi bir ay olduğunu ve özellikle bu maneviyatın toplumsal olarak yaşandığını belirtti. “Bundan dolayı yaşanılan bu süreçte pandemi kurallarına uyarak, hassasiyetlerle beraber, dinî ve bireysel sorumluluklarımız, yerine getirilmesi gereken öncelikli konularımızdır.” ifadelerini kullandı. Ünalan, sözlerinin devamında, “Gençler her zamankinden daha fazla bireysel olarak vecibelerini yerine getirmeli, sorumluluk alanlarını ihmal etmemeliler.” diye kaydetti.

“GELİN GÖNÜLLER YAPALIM”

IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT)Başkanı Meryem Saral ise, ramazan çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını belirtti. Saral “Ramazan ayı boyunca gerek çeşitli online programlarlar gerekse ramazan aksiyonları ile gençlerimizin yanında olacağız. Ramazan’a kavuşmanın mutluluğunu paylaşmak,

güzel ramazan anılarımızı hatırlamak ve niyet tazelemek için arife günü de gençlerimizle çevrim içi bir program yaparak, ramazan ayına güzel bir giriş yaptık.”dedi.  Saral, “Gelin gönüller yapalım bu ramazan, gelin tüm ayrılıklardan kurtulalım, gelin dualarla birleşsin gönüllerimiz.” çağrısında blundu.

“RAMAZAN YOLDAŞIM”

IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı Ramazan Yoldaşım adlı bir kitapçık çıkardı. Ramazan ayını ruhuna uygun olarak ihya edebilmek için onun özelliklerini, taşımış olduğu mesajları ve derslerin kavranılması ve onlar üzerinde tefekkür edilmesi hedefleniyor. Buna göre Ramazan Yoldaşım kitapçığı Ramazan ayı boyunca gençlere yoldaş oluyor.  Geçtiğimiz yıllarda da bu yıl olduğu gibi basılarak bölgelere dağıtılan kitapcıkta bu yıl ek olarak maddi ve manevi arınma hususlarına ağırlık verildi. Kitapcık; ramazanda dikkat edilmesi gereken hususları hatırlatırken, günlük aksiyonlar gibi pratik bilgilerle gençlerin beğenisini kazanıyor. Kitapçığa igmg.org üzerinden de Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak erişmek mümkün.

HAYIRLI GECE

Gençler  “Hayırlı Gece” çalışmasını da ramazan boyunca sürdürüyor. Gençlerin ramazan ayının maneviyatını birlikte hissedebilmelerinin yanı sıra, birlik ve beraberlik duygularının daha da güçlenmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışma her sene büyük ilgi görüyor.  Gençlerin camide, manevi bir ortamda buluşup ibadet ettiği bu programlar, pandemi nedeniyle bu yıl da çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor.

KARDEŞLERLE DAYANIŞMA

Ramazan ayında da abiler ve ablalar ergenlik dönemindeki gençlere destek olarak ramazan ayını daha verimli geçirmelerine yardımcı oluyor. Abi-Kardeş ve Abla-Kardeş grupları ramazan ayı içerisinde çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. Faaliyetler ülkelerin ve eyaletlerin pandemi konusundaki yerel kararları doğrultusunda uygulanıyor.

SEFER TASI PROJESİ

KGT’nin mutat ramazan çalışması olanı Sefer Tası projesi ise bu yıl genişletildi. Tüm teşkilatların destek verdiği çalışmada, ramazan ayı boyunca yaşlılara iftarlıklar hazırlayarak onların ziyaret edilmesi hususuna komşular ve diğer ihtiyaç sahipleri de eklendi. Ayrıca cemiyetlerden iftariyelikler talep eden ihtiyaç sahiplerine de ikramlar yapılıyor. Gençler alış-veriş ve transfer ihtiyacı bulunanlara da bu ramazanda yardımcı oluyor.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş