Toplum

Almanya’da Dar Gelirli Ailelerin Tatil Masraflarını Devlet Karşılayacak

Almanya'da dar gelirli çocuklu ailelerin tatil masraflarının yüzde 90'ı devlet tarafından karşılanıyor. Ülke sınırları içerisinde belirli konaklama yerlerinde geçerli olan uygulama, 2022 yılının sonuna kadar devam edecek.
10 Ekim 2021
@Shutterstock

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 nedeniyle 2020 yılında birçok ülke, alınan tedbirler kapsamında sınır kontrollerini artırarak, gerekli olmayan giriş çıkışları kapatmıştı. Haziran 2020 itibariyle salgın tedbirlerinde normale geçilmesi, sene boyunca evde kalan çocuklu aileleri bir nebze rahatlattı. Bu bağlamda Federal Aile Bakanlığı salgın nedeniyle tatile gidemeyen düşük ve orta gelirli çocuklu ailelere, Almanya’da tatil uygulaması başlatıyor.

Almanya’da Bir Hafta Tatil

Uygulama kapsamında salgın nedeniyle tatil yapamayan dar gelirli aileler, Almanya sınırları içerisinde uygulamaya katılan kuruluşlar ile iletişime geçip, müsaitlik durumlarına göre Bakanlıktan masrafların karşılanmasını talep edebilecek. Aileler, 2021 yılında ve 2022 yılının sonuna kadar, yılda bir defaya mahsus olarak en fazla 7 gecelik bir tatil yapabilecek. Bakanlık konaklama ücretinin yüzde 90’ını karşılayacak. Konaklama ücretinin sadece yüzde 10’unu aileler üstlenecek.

Engelli Bireylerin Olduğu Ailelerde, Gelir Dikkate Alınmayacak

Uygulamadan Almanya’da ikâmet eden ve çocuk parası olan aileler yararlanabilecek. Ayrıca belirli bir gelir seviyesinin aşılmaması da kriterler arasında yer alıyor. Bu miktar çocukların sayısına ve yaşına göre de değişebiliyor. Örneğin çocuğunu yalnız büyüten bir ebeveynin yıllık geliri 40 bin Euro’yu aşmamalı. Evli çiftlerde ise yıllık gelir sınırı yaklaşık 52 bin Euro olarak belirlenmiş durumda. Çocuğun ve ebeveynin en az yüzde 50 oranında engellilik durumu varsa, gelir dikkate alınmıyor.

Daha detaylı bilgi almak için Aile Bakanlığının sitesine göz atabilirsiniz. (c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş