Toplum

Duisburg Mevlana Camii Açıldı

Yapımına 5 yıl önce başlanan IGMG Duisburg Mevlana Camii ve Külliyesi Cuma namazının kılınması ile hizmete açıldı.
04 Şubat 2022
Duisburg Mevlana Camii külliyesi Cuma namazı kılınarak hizmete açıldı.

Almanya’nın Duisburg kentindeki Mevlana Camii ve Külliyesi Cuma namazının kılınması ile hizmete açıldı. İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün de açılışa katıldı.

Kurdelayı kesen ve namaz öncesinde cemaatle sohbet ettikten sonra Cuma namazını da kıldıran IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün: “Allah’a hamd-ü senalar olsun ki, Düsseldorf Bölgemizdeki Duisburg Mevlana Külliyemizi açmak nasip oldu. Bu külliye hem insanlığın hem de cemaatimizin hizmetinde olacak.” dedi. Ergün Mevlana külliyesinin inşasında katkısı olan bütün Müslümanlara teşekkür ederek duada ulundu.

Duisburg Mevlana Camii ve Külliyesinin açılışına IGMG Düsseldorf Bölge Başkanı Bayram Kılıç ile birlikte çevre IGMG Bölge Başkanları da katıldı. Ayrıca, T.C. Düsseldorf Din İşleri Ateşesi de açılışa katılarak bir konuşma yaptı.

Tam Açılış Mayıs Ayında

İnşaatına 5 yıl önce başlanan IGMG Duisburg Mevlana Camii ve Külliyesinin tüm hizmet alanları ile hizmete açılışı, Ramazan ayı sonrasında gerçekleşecek. Mevlana Camii ve Külliyesi 1900 metre kare üzerine kurulmuş bulunuyor.

Külliyede cami alanı 400 metre kare ayrılmış durumda. Dusiburg Mevlana Camii ve Külliyesi proje sorumlusu mühendis Haydar Sarı, külliyede, kadınlar ile birlikte hem kadın hem de erkek gençlik kollarının hizmetinde kullanılacak özel mekanlar bulunduğunu söyledi. Külliyede gasil hane ile birlikte cenaze hazırlama yeri de yer alıyor.

Külliye’de 12 adet sınıf da bulunuyor. Bununla birlikte 20 çocuğun eğitim göreceği 2 grupluk bir anaokulu da yer alıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş