Yazarlar

Fransa’da Seçimler Kapıda

Bulunduğumuz her ülkede olduğu gibi Fransa’da da sandıklara giderek İslam düşmanlığı üzerinden siyaset yürüten siyasilere en güzel şekilde demokratik hakkımızı kullanarak cevabımızı vermeliyiz.
06 Nisan 2022

Avrupa’da Müslümanların en çok kısıtlamalara maruz kaldığı ülkelerden öne çıkanlardan biri de kuşkusuz Fransa. Bilhassa “ayrılıkçı yasa” olarak adlandırılan yasanın da geçtiğimiz yıl onaylanmasından sonra Müslümanlara karşı yapılan kısıtlama ve haksızlıklar için de yasal bir zemin oluşturuldu. Fransa’da aşırı sağcı, İslam düşmanı söylemler öylesine prim yapmaya başladı ki cumhurbaşkanı adayları âdeta bu konuda birbiriyle yarışır hâle geldiler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muhammed adının yasaklanması vaadinden tutun da başörtülü olmayan birine başörtüsü taktırılarak yapılan oy kapma “şov”larına değin görüntülere şahit oldu.

Böylesi bir ortamda Fransa yeni cumhurbaşkanını seçmek için 10 Nisan’da ilk tur 24 Nisan’da da ikinci tur seçimlerine gidecek. Bulunduğumuz her ülkede olduğu gibi Fransa’da da sandıklara giderek İslam düşmanlığı üzerinden siyaset yürüten siyasilere en güzel şekilde demokratik hakkımızı kullanarak cevabımızı vermeliyiz.

Öte yandan Fransa’da geçtiğimiz günlerde sevindirici bir gelişme yaşandı. Pessac El Faruk Camii, cami imamının vaazlarında şehadet ile ilgili ayet ve hadisleri okuması sebebiyle, “aşırı İslamcı” izler taşıdığı gerekçesi ile kapatılmıştı. Fransa’da idari mahkeme, Bordeaux yakınlarındaki caminin “Cumhuriyet Yasalarına Saygılı” davranmadığı ve “aşırı İslamcı” izler taşıdığı gerekçesi ile kapatılması kararını bozdu. Umut ederiz ki bu karar camileri âdeta kapatmak için bahane arayan yöneticileri cami kapatmadan önce iki kere düşünmeleri yolunda teşvik edici olur.

Cami Önünde Domuz Mangalı

Hollanda’da da İslam ve göçmen karşıtlığına karşı sağ duyulu bir karar alındı.

Irkçı ve İslam düşmanı PEGIDA hareketi 12 cami önünce, ramazanda iftar saatlerinde cami önlerinde mangalda domuz pişirme eylemi yapmaya hazırlanıyordu. Söz konusu eylemin ilki için Schiedam belediyesinden yasak kararı çıktı. Müslümanları bu en değerli zaman diliminde rencide etmeye yönelik eyleme geçit vermeyen belediye yetkililerine teşekkür ederiz. Dileğimiz halk arasında huzuru bozmaya zemin oluşturacak bu ve benzeri eylemlerin diğer kent belediyeleri tarafından da maruz görülmemesidir.

Toplum | 4 Nisan 2022 Fransa’da CIMG Başkanlığı’na Emir Demirbaş Seçildi 4 Nisan 2022

Fransa’da Genel Kurul

Fransa’da geçtiğimiz hafta sonu Paris Bölge Merkezimizde yapılan Confédération Islamique Milli Görüş (CIMG) Genel Kurulumuza iştirak ettik. CIMG Başkanı olarak seçilen Emir Demirbaş ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.  Ayrıca UECM Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Eyüp Şahin’i ve yönetim kurulunu da tebrik ediyorum. Allah Fransa’daki Müslüman kardeşlerimize hayırlı eylesin.

Zekât ve Fitre Zamanı

Hasretle beklediğimiz ramazan ayına kavuştuk. Oruçlarımızı tutuyor, teravih ve nafile namazlarımızla yeniden ruhlarımızı arındırıyoruz. Fıtır sadakalarımızı bayrama kadar vermemiz gereken bu dönemde zekâtlarımızı da ihmal etmeyelim, ramazanda zekât vermenin ecrine varalım. İslam’ın zenginden, ihtiyaç sahiplerine ve harcanması gereken yerlere uzanan köprüsü olan zekâtlarımızla toplumun ihyasına gayret edelim.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Paylaş