Yazarlar

Almanya’da Aşırı Sağ İle Mücadelede Önemli Adımlar Atılıyor

Almanya’da bir yandan aşırı sağ tehlikesi giderek büyürken, diğer yandan ülkede barış ve huzura yönelik en büyük tehditlerden olan bu oluşuma karşı yeni adımlar atılmaya hazırlanılıyor.
23 Mart 2022

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser aşırı sağ ile kararlı mücadelenin önemini her zaman çizerken geçtiğimiz hafta yeni eylem planını açıkladı. 10 maddelik eylem planında; aşırı sağcı ağların parçalanmasından, silahların kontrolüne, internet üzerinden nefretin yayılmasından, Anayasa düşmanı olan memurların kamu hizmetinden çıkarılmasına, halkın bilinçlendirilmesine değin birçok önemli nokta bulunuyor.

Müslümanlar olarak Almanya’daki aşırı sağ zihniyetin; ırkçı, ayrımcı, nefret dolu eylemlerine, ithamlarına, saldırılarına maruz kalan belki de en önemli topluluğu oluşturuyoruz. Cami saldırıları, başörtülülere saldırılar, Müslümanlara yönelik çirkin muameleler maalesef artık okuduğumuzda, duyduğumuzda şaşırmadığımız sıradan olaylar hâlini aldı. Böyle bir ortamda İçişleri Bakanı Faeser başta olmaz üzere aşırı sağ ile kararlılıkla mücadele eden tüm yetkilileri tebrik ediyorum.

Gündem | 15 Mart 2022 Dresden’de Mahkeme’nin Önündeki Alana Marwa-El-Sherbini-Parkı Adı Verildi 15 Mart 2022

Marwa El-Sherbini Parkı

Almanya’da yine güzel bir gelişme kendisine hakaret eden ırkçının yargılandığı mahkemede karnından bıçaklanarak öldürülen Marwa El-Sherbini’nin adının, öldürüldüğü mahkemenin önündeki alana verilmesi oldu. Dresden’de daha önce adı olmayan alan, yetkililerin de belirttiği gibi bundan sonra Marwa El-Sherbini Parkı olarak anılan bir “İkaz ve Anma Yeri” alanı olacak.

Yıkılan Müslüman Mezar Taşlarını Yeniden Yapan Hristiyan

Geçtiğimiz aylarda ırkçı, Müslüman düşmanı nefretin sonucu Iserlohn’da Müslüman mezarlarının taşları kırılmıştı. Bölgedeki Müslümanlar ele ele vererek mezarlıkları yeniden yaptırdı. Kırılan taşların yerine yeni taşları hibe edenin ise gayrimüslim bir Alman olması bu çalışmayı daha da güzel hâle getirdi. Kendisine ve bu çalışmaya katkıda bulunan tüm Müslümanlara ve Ruhr-A Bölge ve Hagen Şubemizin idarecilerine teşekkür ederim.

Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü

İslamofobi sadece Avrupa’da değil tüm dünyada yayılan bir mefhum. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, 15 Mart’ın “Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü” kabul edildi. Bu adımla dünya çapında soruna dikkat çekilmesini ve İslamofobi ile geniş çaplı mücadele için harekete geçilmesini sağlamasını temenni ediyorum.

 İbadet ve Hayır Yapma Zamanı

Manevi yönden en güzel zamanlarda bulunuyoruz; recep ayını bitirdik, şaban ayının sonlarına yaklaştık rahmet ve mağfiret ayı ramazan kapıda. Birçok kişi pandemiyle beraber artan hastalıklardan, birçoğu gerek pandemi gerek diğer sebeplerin tetiklediği ekonomik sıkıntılardan, birçoğumuz aile içi sorunlardan dolayı manevi yönden zorlandık. İşte bu zamanlar tam da bizlere kendimizi bir yenileme fırsatı sunuyor. İbadetlerimizi aksatmayalım, maneviyatımızı güçlendirelim, oruçlarımızla ruhumuzu ve bedenimizi, hayırlarla malımızı temizleyelim. Ramazan öncesi kumanya ve zekât müşahidlerinin dağıtımları ile mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahiplerinin dualarını aldık.  “Bir sadaka bin belayı defeder” inancıyla gerek bu günlerde gerekse ramazanda hayırlarımızı artırmaya devam edelim. Bu güzel günlerin feyzinden her açıdan istifade edelim.

Pin It on Pinterest

Paylaş