Yazarlar

Telekomünikasyon Kanunu’nda Tüketicinin Lehine Değişiklikler – III

Telefon bağlantılarınızdaki kesintileri, internet hızınızın anlaşmadaki hızı sağlamaması durumunda yapabileceklerinizi ve telefon numarası transferindeki haklarınızı ele alacağız.
22 Nisan 2022

Bağlantı Kesintileri İçin Tazminat

Eğer bağlantı kesintisi hatasının düzeltilmesi bir günden daha uzun sürerse, telekomünikasyon şirketi tüketiciye neler yapacağını ve ne kadar süreceği konusunda bilgilendirmelidir.

İlk iki gün için bir tazminat hakkı yok ancak arıza raporunun alınmasından sonraki 3. takvim gününden itibaren, telefon ve internet bağlantısının tamamen kesilmesi durumunda bile tazminat alma hakkınız vardır. 3. ve 4. gün için; gün başına sözleşmede anlaşılan aylık ücretin %10’u veya en az 5 Euro, 5. günden itibaren ise gün başına sözleşmeyle kararlaştırılan aylık ücretin %20’si veya en az 10 Euro tazminat alma hakkı bulunuyor. Ayrıyeten hizmet almadığınız gün için zaten parasını ödemeniz gerekmiyor.

Yazarlar | 23 Mart 2022 Telekomünikasyon Kanunu’nda Tüketicinin Lehine Değişikler – II 23 Mart 2022

Şirket Değiştirme Ve Telefon Numarası Transferi

Telekomünikasyon şirketi değiştirdiğiniz takdirde numara transferi işlemi ile artık yeni şirket ilgilenmesi gerekiyor. Eski şirket sözleşmenin bitiminden sonra değişiklik başarılı olana kadar hizmet vermeye devam etmelidir ve önceki anlaşmayı baz alarak %50’lik ücret talep edebilir. Bu sayede değişiklik olana kadar telefonla veya internete ulaşılabilir durumda kalabilirsiniz.

Değişim sürecinde bir günden fazla kesinti süresi olursa günlük 10 Euro veya %20 aylık ücret düzeyinde tazminat hakkına sahipsiniz. Eğer numara aktarımında gecikme olursa sorumlu olan şirketten 2. gününden itibaren her gün için 10 Euro talep edilebilir. Bu haklar ise bütün kullanıcılar için geçerli.

İnternet Yavaşlığı

Eğer internet hızınızda “önemli, sürekli veya düzenli şekilde” anlaşmadaki hıza göre bir fark varsa bundan dolayı tüketici süresiz fesih hakkına ve mevcut hıza göre bir indirim hakkına sahip.Federal Ağ Ajansı (Bundesnetzagentur) kanun gereği verilen tanımlama yetkisiyle “önemli, sürekli veya düzenli farkı” şöyle tarif etmektedir: Tanınmış bir hız ölçümü programı ile 14 gün içinde 3 gün ölçü yapılmalı ve her ölçüm günü arasında en az 1 gün zaman aralığı olmalıdır. Her ölçüm gününde 10 tane hız testi gerekiyor. Bir ölçüm gününün beşinci ve altıncı ölçümü arasında en az üç saatlik bir zaman aralığı ve bir ölçüm gününün diğer tüm ölçümleri arasında en az beş dakika aralık olmalı. Kablolu olması gereken ölçüm için Federal ağ ajansın “https://breitbandmessung.de/” sitesi kullanılabilir. Ölçümlerde 3 varyanttan biri olursa üste belirtilen haklara sahipsiniz:

  1. Üç ölçüm gününden en az ikisinde anlaşılan azami hızın %90’ına ulaşılmadığında
  2. Ölçümlerin (30 tane) %90’ında normalde mevcut olması gereken hıza ulaşılamıyor veya
  3. Üç ölçüm gününden en az ikisinde, en az bir kez minimum hızdan düşük veri çıkarsa.

Pin It on Pinterest

Paylaş