Yazarlar

Aracını Hatalı Park Edenlerin Dikkatine!

Almanya’da da aracını yaya yoluna veya bisiklet yoluna park etmek bundan sonra daha da pahalıya mal olabilir. Zira yanlış park edilmiş bir aracın fotoğrafını çekip polise göndermek yasalara aykırı değil.
09 Kasım 2022

Araç kullananların en sık karşılaştığı sorunlardan biri de uygun park alanı bulamama. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar çeşitli nedenlerden ötürü park cezaları ödemek zorunda kalabiliyor. Almanya’da da aracını yaya yoluna veya bisiklet yoluna hatalı şekilde park etmek bundan sonra daha da pahalıya mal olabilir. Zira yanlış park edilmiş bir aracın fotoğrafını çekip polise göndermek yasalara aykırı değil.

Toplum | 8 Haziran 2022 Almanya’da İkinci El Otomobiller Pahalaşmaya Devam Ediyor 8 Haziran 2022

Aracınızın Fotoğraflarını Polise Gönderebilirler

Bu konuda Bavyera’daki Ansbach İdare Mahkemesi’nde görülen bir davada  “hatalı park edilmiş araçların fotoğraflarını polise gönderen kişilerin suç işlemediğine” dair karar verildi. Ansbach İdare Mahkemesi tarafından verilen karar; Bavyera Eyalet Veri Koruma Denetleme Dairesi’nin (Almancası – BayLDA – Das Bayerische Landesamt für Datenschutzaufsicht) fotoğraflarda -gerekli olan boyuttan ötürü- farklı kişilerin verilerinin de toplandığına dair uyarılarına rağmen kabul edildi.

Hatalı park eden bir aracın fotoğrafını çekerek polise gönderen iki kişiye Bavyera Eyalet Veri Koruma Denetleme Dairesi tarafından uyarı ve 100 Euro para cezası verilmişti. Bahsi geçen kişiler konuyu mahkemeye taşıyınca Ansbach İdare Mahkemesi tarafından haklı görülmüş oldu.

“Meşru Menfaat Söz Konusu”

Mahkeme, bahsi geçen şahısların eyleminin, yani fotoğrafları ve dolayısıyla kişisel verileri polise aktarmanın Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR)’nin 6’ncı maddesine göre meşru menfaat oluşturduğuna hükmetti.

Meşru menfaat tartışmalarında ise özellikle fotoğrafta sürücünün değil hatalı park edilen aracın görülmesinin önemli olduğu belirtildi. Ayrıca hatalı park edilen aracın yazılı veya telefonla ihbar edilmesinin yeterli olup olmadığı da tartışma konusu oldu.

Pin It on Pinterest

Paylaş