Yazarlar

Seçimlerimiz Geleceğimizi Belirler

Müslümanlar olarak geniş bir alanda pek çok sorunla mücadele ederken, bizleri yönetecek kadroların belirlenmesi demek olan seçimlere ilgisiz kalmamız düşünülemez. Hangi ülkede yaşıyorsak orada vatandaşlık haklarımızı kullanmamız ve seçimlere katılmamız önem taşıyor.
28 Nisan 2023

14 Mayıs tarihinde Almanya Bremen’de Eyalet Parlamentosu seçimleri, Schleswig-Holstein’da Yerel Seçimler, Türkiye’de de cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yapılacak. Halkın kendisini yönetecek kadroları belirlemesinin vesilesi olan seçimler demokrasilerin devamı için şüphesiz azami önem taşıyor. Bulunduğumuz topraklarda Müslüman azınlıklar olarak ırkçılıktan, ayrımcılığa, dinî cemaat olarak azınlık hakların elde edilmesine kadar çok geniş bir alanda pek çok sorunla mücadele ederken, bizleri yönetecek kadroların, yasa yapıcı ve uygulayıcıların belirlenmesi demek olan seçimlere ilgisiz kalmamız düşünülemez. Bu nedenle hangi ülkede yaşıyorsak orada vatandaşlık haklarımızı kullanmamız ve seçimlere katılmamız çok önem taşıyor. Mutlaka ama mutlaka oylarımızı kullanalım. Unutmayalım ki demokrasilerde kendi geleceğimizi kendimiz seçimlere katılarak belirleriz.

Gündem | 27 Nisan 2023 Türkiye Seçimleri İçin Yurt Dışında Oy Verme İşlemleri Başladı 27 Nisan 2023

Oylarımızı kullanırken kendi düşünce ve değerlerimize en yakın isimlere oy veriyoruz. Zaman zaman etrafımızdaki insanlarla istişareler ediyoruz. Elbette böylesi önemli konuları fikrine değer verdiğimiz kişilerle konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak doğal. Ancak bu konuları evlerimizde, camilerimizde,  işyerlerimizde vb. bulunduğumuz yerlerde konuşurken, karşımızdaki insanları kırmamayı, fikirlerine saygı göstermeyi, hoşgörü ve anlayış çerçevesinde bu konuşmaları sürdürmeyi akıldan çıkarmayalım. Seçimlerin ertesi günü; komşumuz, iş arkadaşımız, camide yan yana saf olduğumuz bu kişilerle yine aynı iş yerinde, aynı mahallede, aynı apartmanda, aynı camide yine yüz yüze bakacağımızı, aynı sohbet halkalarında yeniden bir araya geleceğimizi unutmayalım. Dolayısıyla tartışmalarımız, konuşmalarımız asla ikili ilişkilerimize zarar vermemeli, yıkıcı değil yapıcı fikir alışverişleri içerisinde olmaya özen göstermeliyiz.

Hayat | 19 Mart 2021 Müslüman’ın Vazifesi Olarak Zekât ve Fitre 19 Mart 2021

Hamdolsun bir ramazan ayını ve bayramımızı geride bıraktık. Müslümanlar bu ramazanda camilerde, sokaklarda ve salonlarla yeniden kurulan iftar sofralarında dolu dolu bir ramazan yaşadılar. Köln Bölgemizde eğitim gören hafızlık öğrencileri ramazan ayı boyunca teravih namazı kıldırdı. Kendi yetiştirdiğimiz genç imamlarımız camilerde görev yaptı. Kadınlar ve gençler camilerdeki sohbet ve maneviyat programlarımıza yoğun ilgi gösterdi. Ramazanın o bereket ve rahmet atmosferi hamdolsun tüm camilerimize yansıdı. İlk günden beri yanında olduğumuz deprem bölgesindeki kardeşlerimiz de unutulmadı. IGMG ve Hasene kurumlarımız öncülüğünde kurulan ramazan çadırlarında iftar ve sahur yemeklerinin yanı sıra çocuklar için düzenlenen etkinlikler, iftar sonrası programları büyük takdir topladı. Bayramda depremzede çocuklar ve yetişkinlerle bayramlaşıldı hasbihal edildi. Buruk da olsa bayram neşesi yaşandı. Yüce gönüllü cemaatimiz kumanya, zekât ve fitreleriyle yine büyük bir maddi dayanışmayı da gösterdi. Rabbim en küçük programdan en büyük organizeye değin sadece ve sadece rızası umularak yapılan bu hizmetleri, hayır ve hasenatların her birini ayrı ayrı kabul eylesin. Emeği geçen herkesten ebeden razı olsun.

Pin It on Pinterest

Paylaş