Gündem

NRW’de İşsizlik Oranı Arttı: Şubat Ayında 746 Bin İşsiz

Kuzey Ren Vestfalya‘da (NRW) Şubat ayında işsizlik artışı devam ediyor.
01 Mart 2024
@Shutterstock

Federal İş Bulma Kurumu (Alm. Bundesagentur für Arbeit) tarafından yapılan açıklamaya göre Kuzey Ren Vestfalya’da (NRW) işsizlik, Şubat ayında mevsimsel bir eğilim ve mesleki eğitim mezunlarının işgücüne dahil olmasıyla bir önceki aya göre 3 bin 800 kişi artarak 746 bine yükseldi. Bu durum işsizlik oranında 0,1 puanlık bir artışa ve yüzde 7,6’ya ulaşmasına neden oldu. Bir yıl öncesine göre ise işsizlik oranında 0,4 puanlık bir artış olduğu belirtildi.

Gündem | 28 Aralık 2023 Almanya’da Uzun Süreli İşsizlik Oranı Artıyor 28 Aralık 2023

Federal İş Bulma Kurumu (BA) NRW Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Roland Schüßler, Şubat ayındaki hafif işsizlik artışının NRW için sezonluk bir durum olduğunu ve birçok gencin mesleki eğitimlerini tamamladıktan sonra yılın ilk aylarında geçici olarak işsiz olarak kaydolduğunu belirtti.

Şubat ayında Duisburg’da işsizlik oranı yüzde 13,1’e, Dortmund’da yüzde 11,8’e ve Essen’da ise yüzde 10,8’e yükseldi. Şubat ayındaki işsizlik artışı mevsimsel bir durum olarak değerlendiriliyor. NRW’de işsizlik oranı, Almanya genelindeki ortalamadan (%6,4) daha yüksek olduğu da açıklamada yer aldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş