Toplum

Almanya’da Büyük Grev Bugün Başladı

Alman demiryollarında bu yıl 5’inci grev başladı. Hava ve demiryolu ulaşımında hayat durma noktasına geldi.
07 Mart 2024
@aa

Alman Makinistler Sendikası (GDL), Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile yapılan ücret artışı görüşmelerinin bir kez daha başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından son 4 ay içinde 5’inci kez grev kararı aldı. Ayrıca Lufthansa çalışanları da yarın greve gidecek.

“alternatif ulaşım yöntemleri aranmalı”

Perşembe ve cuma günleri için planlanan grevin Bavyera hariç tüm eyaletlerde gerçekleştirileceği aktarıldı. Vatandaşların, grev süresince alternatif ulaşım yöntemleri aramaları ve mümkünse evden çalışma gibi seçenekleri değerlendirmeleri tavsiye edildi.

Toplum | 1 Mart 2024 Grev Yine Vurdu, Tazminat Yok! 1 Mart 2024

“haftalık çalışma saatleri 35 saate sabitlensin”

Sendika, günlük düzenli çalışma saatlerinin yarım saat azaltılmasını talep ediyor. Ayrıca tam haftalık çalışma saatlerinin 35 saate sabitlenmesi, fakat yine de tam maaş sağlanması talebinde bulunuyor. Sendikanın talepleri arasında ayrıca daha iyi hizmet planlaması, daha fazla mola ve dinlenme süreleri ile ek maaşların, yaşam maliyetlerinin artışına uygun ayarlanmasını istiyor.

Lufthansa çalışanları da grevde

Öte yandan işverenlerin bu taleplerinin  görmezden gelindiği eleştirisinde bulunan Almanya’nın en büyük sendikalarından Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di), Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanlarının, şirketi yüksek enflasyon karşısında daha iyi ücrete zorlamak için 7 Mart’tan itibaren 2 günlük yeniden uyarı grevine gideceğini bildirmişti. Bu grev de bugün itibariyle başladı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş