Murat İleri: “Bizler Barıştan Yana Olan Teşkilatın Müntesipleriyiz”

IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri, 500 kişinin katılım sağladı Fransa İslam Toplumu Millî Görüş Genişletilmiş İdareciler Toplantısı’nda güncel meselelerle alakalı konuştu.

Köksal Altuntaş

Fransa İslam Toplumu Millî Görüş, Genişletilmiş İdareciler Toplantısı gerçekleştirdi. 500 kişinin katılım sağladığı online toplantıda İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri, IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, IGMG Genel Sekreter Yardımcısı Ünal Koyuncu, Fransa İslam Toplumu Millî Görüş (CIMG) Genel Sekreteri Fatih Sarıkır ve CIMG Lyon Bölge Başkanı Ahmet Yavuz hazır bulundu. Toplantı, CIMG bölge ve şube idarecileriyle online platform üzerinden gerçekleştirilirken, güncel meselelerle ilgili müzakerelerde bulunuldu.

“Nefret söylemlerine karşı dikkatli olunması gerek”

IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri, toplantıda hassas bir dönemden geçtiklerini ve her zaman olduğundan daha fazla dikkatli olarak, kin ve nefret söylemlerine karşı dikkatli olunmasını önerdi. Paris, Nice ve Viyana şehrinde yaşanan olayların İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından tasvip edilmediğini ve kınandığını ifade etti. “Bizler her zaman barış, hoşgörü ve huzurdan yana olan teşkilatın müntesipleriyiz.” ifadelerini kullandı.

“Etkili ve Yetkili Kişilerle İrtibat Hâlinde Olunması Gerek”

Murat İleri ayrıca “Bulunduğumuz yerlerde mahallî aktörlerin sayılarının artırılması gerek.” derken, etkili ve yetkili kişilerle irtibat hâlinde olunması gerektiğinin altını çizdi. Bu kişilerle ikili ilişkileri iyi tutarak, kendilerini tanıtmaları gerektiğini ifade etti. Sözlerine pandemi sürecinde yapılan çalışmaların önemine değinerek devam eden İleri, “Bundan sonra da gönül köprülerinin devam etmesi, üyelerimizin, cemaatimizin ve komşularımızın hâl ve hatırları sorulması, ihtiyaçlarının giderilmesi gerek.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş da dünyadaki İslam algısı ve IGMG’ye yönelik yapılan suçlamalar hakkında konuştu. IGMG Genel Sekreter Yardımcısı Ünal Koyuncu ise Avrupa’daki gelişmeler ve IGMG’nin bu konularla ilgili tutumuyla alakalı bilgi verdi. CIMG Fransa Genel Sekreteri Fatih Sarıkır ise Fransa’da yaşanan gelişmelere değindi. CIMG Lyon Bölge Başkanı Ahmet Yavuz da “Zor bir süreçten geçiyoruz, pandemi sürecinin sıkıntıları, içerisinde yaşadığımız coğrafyada İslamofobi ile alakalı sıkıntılar bizi asla ümitsizliğe sevketmemeli.” diye kaydetti.

Fransa Bölglerinden 500 idareci toplantıya katıldı.