Gündem

Camiler Tehdit Altında

Almanya’nın Köln kenti yakınlarında inşa edilen Brühl Camii’ne saldırı, çeşitli camilere bomba ihbarı yapılırken bir Alevi derneğine ise silahlı saldırı düzenlendi.
21 Şubat 2020

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatının yapımını sürdürdüğü Brühl Camii’ne 12 Şubat 2020 tarihinde, kimliği belli olmayan kişi ya da kişiler bir saldırı düzenledi. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda maddi hasar oluştu. Saldırıyı, sabah saatlerinde inşaata gelen işçilerin farkettiği belirtildi. Ayrıca polisin saldırganlarla ilgili arama çalışmalarını başlattığı kaydedildi.

ÇEŞİTLİ CAMİLERE BOMBA İHBARI

Öte yandan Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Essen, Hagen, Unna, Bielefeld ve Aachen şehirlerindeki beş camiye elektronik posta yoluyla bomba ihbarı yapıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camilere elektronik posta yoluyla gelen ve “Camilerinizi havaya uçuracağız” ifadesinin yer aldığı tehdit içerikli yazı polise bildirildi. Camileri boşaltıp çevrede güvenlik önlemi alan polis, uzman ekipler ve kokuya duyarlı köpeklerle bomba araması yaptı. Essen polisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, inceleme sonucu camilerde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı ve ihbarların asılsız olduğu kaydedildi. Alınan güvenlik önlemlerinin aşamalı olarak kaldırıldığı ve çevre yolların tekrar trafiğe açıldığı belirtildi.

ALEVİ DERNEĞİNE DE IRKÇI SALDIRI

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı olan Marl Cemevi’ne 10 Şubat 2020 tarihinde akşam saatlerinde kimliği belirlenemeyen şahıs veya şahıslar tarafından saldırı düzenlendi. Sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yapan Marl Cemevi, kurşunun cemevinin meydanının camına sıkıldığını fakat saldırının şans eseri kimsenin olmadığı saatlerde yapıldığını dile getirdi. Detaylı bilgiyi polisin araştırmasından sonra paylaşılacağının da vurgulandığı açıklamada son olarak, “Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş