Sağlık

Almanya’da Her Üç Korona Hastasından İkisinde Bilinen Semptomlar Görülmeyebiliyor

Almanya’da birçok kişide koronavirüs ile ilgili yüksek ateş, kuru öksürük ve halsizlik gibi bilinen semptomlar görülmüyor. Ancak, enfeksiyonun yan etkisi olarak koku alma duyusunda zayıflığa sıklıkla rastlanılıyor.
29 Mart 2020

Dünyayı etkisin altına alan koronavirüs salgınında hastalığa yakalananların çoğunda yüksek ateş, kuru öksürük ve halsizlik gibi belirtiler ön plana çıkıyor. Almanya’da bu durumun ise biraz farklı olduğu ortaya çıktı. Bu tarz belirtilerin yanı sıra her 3 hastanın ikisinde koku duyusu kaybına da rastlandığı bildirildi. Koku duyusundaki zayıflık ise SARS ve CoV-2 gibi virüslerde görüldüğü de kaydedildi. Dolayısıyla bazı uzmanlar, Anozmi olarak ifade edilen, koku duyusunun tamamen yok olması durumunu da Kovid-19 için belirti olarak sayılması gerektiğini ve bu hastaların karantina altına alınması gerektiğini vurguladı.

Vakaların Yüzde 15’inde Tespit Edildi

Koku duyusunun geçici olarak kaybolmasının birçok nedeni var ancak en çok karşılaşılan neden virüs olarak belirtiliyor. Soğuk algınlığı virüsü de dâhil olmak üzere korona virüsü de bu duruma teşkil edebiliyor. Uzmanların tahminlerine göre korona virüsü, Anozmi vakalarının yaklaşık olarak yüzde 10 ile 15’inde kaynak olarak ifade ediliyor.

King’s College Üniversitesi Profesörü Claire Hopkins’e göre Kovid-19 virüsünün Anozmi’yi tetiklemesi bir sürpriz değil. Güncel bulgulara göre Kovid-19 virüsünde, SARS ve CoV-2 virüslerine göre daha çok Anozmi belirtilerine rastlanıldığı belirtiliyor.

Hekimler, Almanya’da her üç Kovid-19 hastasının ikisinde Anozmi tanısı konulduğunun altını çizerken aynı şekilde Güney Kore, İtalya ve Çin’de de benzer bir durumun söz konusu olduğunu söylemek mümkün.(ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş