Sosyal Yardımlar
Toplum

Almanya’da “Hartz IV” Şartlarına Korona Düzenlemesi

Almanya’da Hartz IV olarak bilinen sosyal yardımlar için şartlar korona krizi dönemi için kolaylaştırıldı. Vatandaşa geçici olarak daha kolay ve hızlı bir şekilde yardım sağlanacak.
06 Nisan 2020
Almanya'da "Hartz IV" Şartlarına Korona Düzenlemesi

Almanya’da koronavirüs krizi, Federal İş Ajansı’nı da hareket geçirdi. Gelecek dönemde bir milyondan fazla vatandaşın Hartz IV başvurusunda bulunacağını bekleyen ajans, kriz dönemine özel yeni düzenlemelere gitti. Buna göre Hartz IV yardımında bir artış olmayacağını kararlaştıran Federal İş Ajansı, mevcut yardım miktarının yeterli olduğunu belirtti. Bunun yerine çok zor durumda olan vatandaşlara 100 euroluk borç imkânı sağlanacağı kaydedildi. Bu borcun bir sonraki ayın sosyal yardım ödemesinden kesileceği ifade edildi.

Başvurular, Mail, Telefon ve Posta Yoluyla Olacak

Federal İş Ajansı, sosyal yardım başvurularıyla alakalı da yeni bir karar aldı. Buna göre başvuruların kriz döneminde geçici olarak bir ön görüşmeye ihtiyaç duyulmadan, mail, telefon veya posta yoluyla gerçekleştirilebileceği kararlaştırıldı. Başvuru kabul gördüğü takdirde, vatandaşın yardıma başvuru tarihi itibariyle ihtiyaç duyduğunun tespit edilmesi hâlinde geriye dönük de ödenebilecek.

Yeni düzenlemelere göre ayrıca 1 Mart – 30 Haziran tarihleri arasında sosyal yardım başvurusunda bulunanların servetleri de ilk etapta geçici olarak araştırılmayacak. Bu araştırma daha sonra gerçekleşecek ve servetinin Hartz IV sosyal yardımına ihtiyaç duymayacağı seviyede olduğu tespit edilen vatandaşlardan geri ödeme talebinde bulunulacak. Haksız yere başvuruda bulunanlara ise dolandırıcılık suçu nedeniyle dava açılabilecek.

Almanya’da Vaka Sayısı 100 Bini Geçti

Almanya’da öte yandan eyalet sağlık bakanlıkları ile yerel sağlık dairelerinden alınan verilere göre, COVID-19’a yakalananların sayısı son olarak 100 bin 132’ye, ölenlerin sayısı ise 60 artarak 1584’e çıkmıştı. COVID-19 teşhisi konulduktan sonra iyileşenlerin sayısı ise 28 bin 700 olarak tespit edilmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş