Gündem

Alman Bakandan Çağrı: Ramazanda da Sosyal Mesafe Kuralına Uyalım

Almanya’nın Entegrasyondan Sorumlu Bakanı Annette Widmann-Mauz, sosyal mesafe kuralına Ramazan ayı boyunca da istisnasız uyulması gerektiğinin altını çizdi.
06 Nisan 2020

Almanya’nın başkenti Berin’de geçtiğimiz Cuma günü, Kovid-19 virüsü nedeniyle ibadetlerini camide yerine getiremeyen Müslümanlara motivasyon amaçlı ezan okuması sonucunda yaklaşık 300 kişi caminin önünde toplanmıştı. Polisin de müdahalesi ile birlikte kalabalık dağıtılmış ve orada bulunan kişilere sosyal mesafe kuralı hatırlatılmıştı.

Bu durum sonrasında Almanya’nın Entegrasyondan Sorumlu Bakanı Annette Widmann-Mauz bugün bir açıklamada bulundu. Wiedmann-Mauz, Kovid-19 virüsü kapsamında tedbir amaçlı alınan kurallara istisnasız herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Bakan, sağlığın önce geldiğini belirterek, şu anki durumun iyiye gidebilmesinin herkese bağlı olduğunu söyledi. Ramazan ayı boyunca da kurallara istisnasız bir şekilde uyulması gerektiğinin altını çizdi.

İslami Kuruluşlarla Görüşecek

Welt gazetesinin haberine göre Entegrasyon Bakanı Wiedmann-Mauz, salı günü İslami Çatı Kuruluşları ile görüşerek Ramazan ayı boyunca alınması gereken tedbirlerden bahsedecek ve uyarılarda bulunacak. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş