KORONAVİRÜS SALGINI
Gündem

Almanya’da Maske Zorunluluğu: Nereden Ve Nasıl Maske Temin Edebilirim?

Almanya’da pazartesi gününden itibaren tüm ülkede toplu taşıma araçları veya süpermarket gibi mekânlarda maske takmak zorunlu olacak. Peki 80 milyonu aşkın vatandaşın yaşadığı ülkede maskeler nereden ve nasıl temin edilebilecek? Sizler için konuyla alakalı önemli sorulara yanıt bulmaya çalıştık.
23 Nisan 2020

Almanya’da en geç pazartesi gününden itibaren tüm eyaletlerde koronavirüs önlemleri kapsamında otobüs, tramvay ve mağazalarda ağız ve burun bölgesini (maske, şal, örtü veya benzeri ile) kapalı tutmak zorunlu olacak. Bu uygulamaya karar kılınmasının ardından ise vatandaşta, “Nereden maske bulabilirim?” sorusu kafaları kurcalamaya başladı bile. Zira salgının başlangıcından bu yana dünya genelinde özellikle medikal maskeleri temin etme noktasında sıkıntıkarın söz konusu olduğu belirtiliyor. Fakat mevcut durumda ise maskelere ulaşma noktasında çeşitli yollara başvurulabiliyor. Sizler için konuyla alakalı önemli sorulara yanıt bulmaya çalıştık.

Kendi Maskemi Üretebilir Miyim?

Evet, koruyucu maskeleri kendiniz de dikebilirsiniz. Buna göre pamuklu kumaş veya eski bir tişört ve bir lastik ile kendi maskenizi dikme imkânınız mevcut. İnternette bir çok web sitesinde maskelerin nasıl dikildiğiyle alakalı öğretici videolar sunuluyor.

Dikiş Konusunda Kabiliyetim Yok. Ne Yapmam Lazım?

Dikiş yapamayan veya gerekli malzemesi olmayan vatandaşlar, maske yapımıyla alakalı ya bir terziyi görevlendirebilir ya da internet üzerinden satılan maskelere yönelebilir. Sosyal medya üzerinden fahri olarak maske dikip bağışlayan insanlar da mevcut. Tabii ki aynı şekilde yakın çevremizde dikiş konusunda kabiliyeti olan tanıdıklarımıza da bir ricada bulunabiliriz.

Eczanelerden Maske Temin Edebilir Miyim?

Bazı eczanelerde maskelerle alakalı bir kıtlık söz konusu diyebiliriz. Mevcut durumda üretim ve satışlarda bir yükseliş söz konusu fakat bu durumu fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar da piyasalarda aktif bir şekilde kendilerine yer bulabiliyor. Eczaneler ayrıca yoğun bir talep nedeniyle yüksek alış fiyatıyla da mücadele etmek durumunda ki bu durum satış fiyatlarına da yansıyor. Kaliteli ve virüsten etkili biçimde koruyan FFP-Maskelerinde eczaneler, sağlık kurumları ve benzeri mekânlara öncelik tanıyor. Nedeni ise buradaki çalışanların virüs kapma ihtimalinin daha yüksek olması. Daha basit ve daha çok üçüncü şahısları koruma amaçlı kullanılan MNS-Maskelerine ise ulaşmak biraz daha kolay.

16 Eyaletin Tamamı Zorunlu Maske Kararı Almıştı

Almanya’da koronavirüs önlemleri kapsamında bu hafta itibariyle koronavirüs önlemleri kapsamında özellikle insanların yakın temas hâlinde olabileceği mağaza veya toplu taşıma araçları gibi mekânlarda zorunlu maske kullanımı kararı alınmıştı. Uygulama bazı eyaletlerde bu hafta başlarken, en geç pazartesi gününden itibaren ise tüm ülkeye yayılmış olacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş