Fransa’da Camilerin Yeniden Açılacağı Tarih Belli Oldu

Fransa’da Camilerin Yeniden Açılacağı Tarih Belli Oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron din temsilcileriyle yaptığı görüşmede, ibadet yerlerinin açılışının en erken haziran ayı başında olabileceğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, din görevlilerine ibadet yerlerinin 11 Mayıs’taki karantinanın kalkmasıyla yeniden açılmayacağını, ancak haziran ayında bir değerlendirme yapılabileceğini iletti. 21 Nisan Salı günü din temsilcileriyle video-konferans düzenleyen Macron, din görevlilerine bir yandan çok dikkatli olmalarını hatırlatırken, diğer yandan ibadethanelerin haziran ayında açılma ihtimaline değindi. Cumhurbaşkanı, ibadet yerlerinin açılıp iki hafta sonra tekrar kapatılacağına, ileri bir tarihte açılmalarının daha sağlıklı olacağını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı, ibadet yerlerinin en erken haziran başı ya da ortasında açılmasının mümkün olabileceğini kaydetti. Macron, ibadethanelerin haziranda açılması halinde bile yaz sonuna kadar büyük toplantılar yapılmasının da yasak olacağının altını çizdi.

Cuma Namazlarına İzin Eylül Ayını Bulabilir

Bu da cuma namazlarına en erken ağustos sonu itibariyle izin verileceği yorumlarına neden oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın din temsilcileriyle düzenlediği toplantıda karantinanın sonrası ve Fransız toplumunun dayanıklılığı konuları da tartışıldı. Cumhurbaşkanı tüm din görevlilerini durumu Fransızlara izah etme çalışmalarında kendisine eşlik etmeye davet etti. Toplantıda Katolik, Protestan ve Yahudi temsilcilerin dışında Müslüman, Budist, Ortodoks ve Masonlar, bir de Ulusal Düşünce Federasyonu, Laik Cumhuriyet Komitesi ile İçişleri Bakanı Christophe Castaner yer aldı.

“Virüsün Fransa’ya Bir Ayinden Yayıldı”

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Mulhouse kentindeki Evanjelik Kilisesi’nde yapılan ayinlerden yayıldığını belirtmişti. Mulhouse’daki Evanjelik Kilisesi’nde 17-21 Şubat’taki ayinlere katılan en az bin kişide virüs tespit edildiği belirtilmişti. Birçok şehirden katılımın olduğu bu ayinlerin, ülkede salgının yayılmasına neden olduğuna dikkat çekilmişti.