Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüsün Kaynağı Tartışmasına Son Noktayı Koydu

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüsün Kaynağı Tartışmasına Son Noktayı Koydu

ABD ve Çin arasında büyük tartışmalara ve suçlamalara neden olan koronavirüsün kaynağı sorusuna DSÖ son noktayı koydu.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ), Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün kaynağı tartışmasıyla alakalı bir açıklama geldi. ABD ve Çin arasında büyük tartışmalara neden olan ve karşılıklı suçlamalarla devam eden tarışmaya son noktayı koyan DSÖ, tüm dünyaya yayılan koronavirüsün, yarasalardan doğal yolla bulaştığını açıkladı. Açıklamanın devamında ise, “Ancak Çin’in Vuhan şehrinde yer alan vahşi hayvan pazarının enfeksiyonun yayılmasında rolü var.” ifadeleri kullanıldı.

Trump, Virüsün Çin’deki Bir Laboratuvardan Çıktığını İddia Etmişti

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni tip koronavirüsün kaynağının Vuhan’daki bir laboratuvar olduğu yönünde iddialarda bulunmuştu. DSÖ, yaptığı açıklamada ayrıca ABD’nin bu iddialara yönelik herhangi bir delilinin bulunmadığını vurguladı.

ABD’de Vaka Sayısı 2 Milyona Yaklaştı

Koronavirüs vaka sayısı ABD’de son olarak 1 milyon 902 bin 101’e, ülkede virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 109 bin 146’ya ulaşmıştı. Hastalıkla hâlâ mücadele edenlerin sayısı ise 1 milyon 104 bin 263 olarak gözlemlendi.(bb)