Türkiye’ye Girenlere Taahhütname Şartı: Karantinaya Uymayanlara 3 Bin 150 TL Ceza

Türkiye’ye Girenlere Taahhütname Şartı: Karantinaya Uymayanlara 3 Bin 150 TL Ceza

Sosyal medyada yayınlanan bir paylaşıma göre, yurtdışından Türkiye’ye gidenlere taahütname imzalatıldığı kaydedildi. Buna göre “14 gün karantina uygulaması”na uymayanlara, 3 bin 150’lık para cezası verileceği duyuruldu.

Sosyal medyada yayınlanan bir twitter paylaşımında, Türkiye’ye kapıkule sınırından giren bir vatandaş, girişte taahhütname şartı bulunduğunu dile getirdi. Buna göre ülkeye girişte bu taahütnameyi imzalamak durumunda kaldığını bildirdi. Taahütnameye göre, “14 gün karantina uygulaması”na uymayanlara, 3 bin 150 TL’lik para cezası verileceğini kaydetti. Ayrıca Kabahatler Kanunu’na göre de 392 TL para cezası kesileceğini belirtti.

Karantinaya Uymayanlara Bir Yıla Kadar Hapis Cezası

Taahhütnamede ayrıca karantina sürecinde uyulması gereken 10 maddelik bir kural listesi sıralandı. Buna göre hastalık teşhisi konup, karantinaya alınan kişilerin ise belirlenen noktalarda karantinaya uymamaları durumunda, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecekleri ifade edildi.

Öte yandan Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yurt dışından gelenlerin kendi evlerinde 14 günlük izolasyonlarının sağlanacağını açıklamıştı. Bu süre zarfında da aile hekimleri tarafından bu kişilerin izlemlerinin yapılacağını kaydetmişti.(bb)