Almanya
Toplum

Almanya’da Mahkemeden Ev Sahibi ve Kiracıları İlgilendiren Emsal Karar

Almanya’da Yargıtay, çarşamba günü verdiği kararla kiralanan evin duvarlarına badana veya kağıt yapılması sorumluluğunun, duruma göre hem kiracının hem de ev sahibinin sorumluluğunda olduğuna hükmetti.
02 Temmuz 2020
@Shutterstock

Almanya’da Yargıtay ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay, kiralanan evin badana ve boyası ile ilgilli tartışmalara son noktayı koydu.

kiraYargıtay verdiği kararda kiralanan evin duvarlarına badana veya kağıt yapılması sorumluluğunun, duruma göre hem kiracının hem de ev sahibinin sorumluluğunda olduğuna hükmetti. Mahkemenin gerekçeli kararını ise 8 Temmuz’da açıklayacağı belirtildi.

Kiracı evin tamiratını ev sahibinden talep edebilecek

Almanya’da konut kiralamada ve tahliyesinde evin badanası gibi tamirat ve tadilat konusunda kiracılar ve ev sahipleri sık sık karşı karşıya geliyordu. Yargıtay, kiracının tamiratı veya badanası yapılmamış konut kiralaması durumunda tahliye sırasında konutun badanasından veya tamiratından sorumlu tutulamayacağına hükmetti. Uzun süre evde kiracı kalacak olanların ise evin tamiratını ev sahibinden talep edebileceğini belirten Yargıtay, bu durumda kiracının ev sahibiyle birlikte maliyete katılmasını da zorunlu kıldı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş