Gündem

Almanya’da Aşırı Sağ Tehditlere Karşı Savcı Bulunamıyor

NSU davası avukatları ile sol siyasetçi ve gazetecileri ölümle tehdit eden NSU 2.0 örgütünün federal savcılık tarafından soruşturulması için yeterli delil sunulmadığı ortaya çıktı.
20 Temmuz 2020
Federal savcılık olayı devralmak için yeterli delil sunulmadığını bildirdi. @generalbundesanwalt.de

Başta 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU davasında mağdurları savunan avukatlara karşı ölüm tehditleri yapan NSU 2.0 örgütünün tehditleri giderek artıyor. Mağdurların polisi ve diğer güvenlik güçlerini bir şey yapmamakla suçladığı olayların federal başsavcılık tarafından soruşturması isteniyor.

Terör suçlarını sorgulayan federal başsavcılık ise, olayı üstlenmek için, NSU 2.0 örgütünün tehditlerinin yapıldığı ya da mağdurların yaşadıkları eyaletlerden, olayın federal savcılık görev alanına girdiğine dair yeterli kanıt gelmediğini açıkladı.

Almanya Federal Başsavcılığı ilgili güvenlik birimleri ile irtibat halinde bulunulduğunu söylese de, daha 2018 yılında tehditlerine başlayan örgütün aradan geçen 3 yıl boyunca tehditlerini artırması dikkat çekiyor.

Örgütün tehdit ettiği kişilerin bilgilerinin ise Hessen polis bilgisayarlarından yapılması olayda ırkçı polislerin yer almış olma ihtimalini artırıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş