ALMANYA
Gündem

Almanya Tabipler Birliği Başkanı: “Karantina Kontrollerini Polis Yapsın!”

Almanya Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, riskli ülkelerden tatilden dönenlerin 14 gün ev karantinasını polis veya asayiş görevlilerinin kontrol etmesini istediğini söyledi.
28 Ağustos 2020
@shutterstock

Almanya’da son haftalarda koronavirüs vakaları tekrardan büyük artış gösterirken, konuyla ilgili tartışılan konulardan birtanesi de riskli ülkelerden dönenler için alınan 14 gün ev karantinası kararı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt da ülkenin korona nedeniyle ağır sağlık ve ekonomi krizinden geçtiğini ifade etti. Doktorların korona uygulamasında ağır bir yük altında olduğunu belirten Reinhardt, “Doktorlar korona önlemlerini uygulamaya geçirmek ve enfeksiyon zincirlerinin takibi ile ağır bir yükün altında. Riskli ülkelerden tatilden dönenlerin 14 gün ev karantinasını polis veya asayiş görevlileri kontrol etmeli.” diye konuştu.

Başbakan Merkel Karantinayı Dün Açıklamıştı

Dün itibariyle Başbakan Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında, 15 Eylül yaz tatili sonu itibariyle, risk bölgesi dışından gelenler için devam eden ücretsiz korona test uygulamasına son vereceklerini ifade etmişti. Risk bölgelerinden gelen vatandaşların 14 günlük ev karantinasına girmelerinin zorunlu olduğunu açıklamış, bu kişilerin, karantinadan en erken 5 gün sonra negatif bir test ile çıkabileceklerini belirtmişti.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre son 24 saatte toplam 1507 yeni koronavirüs vakası tespit edilmişti. Bununla birlikte ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 239 bin 507’e, aktif vaka sayısı 17 bine ulaşmıştı. Ölenlerin sayısı ise 9 bin 288’e yükselmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş