ALMANYA
Gündem

Almanya’da Kuzey-Ren Vestfalya Okul Dersinde Maske Zorunluluğunu Kaldırıyor

Almanya’da Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti, okul dersinde devam eden maske zorunluluğunun 1 Eylül’de kalkacağını açıkladı.
28 Ağustos 2020
@shutterstock

Almanya’da Kuzey-Ren Vestfalya (KRV) eyaleti, çokça tartışılan okul dersindeki maske zorunluluğunu 1 Eylül itibariyle kaldıracağını açıkladı. KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet, dün yaptığı açıklamada, okul dersindeki maske zorunluluğunun 31 Ağustos tarihinde sona ereceğini duyurdu. Ders dışındaki vakitlerde, okul binasında ise maske zorunluluğu devam edecek.

“Maske zorunluluğunun kalkması beni endişelendiriyor”

Yeşiller Partisi Genel Başkanı Mona Neubaur da konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, okul dersinde maske zorunluluğu uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili tereddütünü dile getirdi. Neubaur, çocuklar ve gençlerin yeterli derecede mesafe aralıklarıyla oturmadıklarını ve havalandırması zor olan sınıflarda bulunduklarını belirtirken, “Maske zorunluluğunun kalkması beni endişelendiriyor.” diye konuştu.

Kuzey-Ren Vestfalya’da Okullarda Maske Zorunluluğu

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde, koronavirüs önlemleri kapsamında, yeni öğretim yılı itibariyle okul binasında (sınıflar da dahil olmak üzere) maske zorunluluğu getirilmişti. İstisna olarak bu önlem, ilkokul ve öğrenme güçlüğü çekenlere destek okulularında uygulanmamıştı. Öğrenciler ve veliler tarafından ise okulda maske zorunluluğu, özellikle sınıflarda da uygulanması açısından tepki toplamıştı.(bb)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş