ALMANYA
Gündem

Almanya Sağlık Bakanı: Artık Korona Vakaları Çoğalsa da Dükkânlar Açık Duracak

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, daha önce alınan korona önlemleriyle alakalı konuştu ve “Şu anki bilgimizle dükkânları kapatma yoluna gitmezdik. Artık vakalar artsa bile böyle bir şey yaşanmayacak.” ifadelerini kullandı.
02 Eylül 2020
@aa

Almanya’da Sağlık Bakanı Jens Spahn, korona önlemleriyle alakalı açıklamalarda bulundu. Spahn, “Şu anki bilgimizle ne kuaförleri kapatırdık ne de dükkânları. Bu bir daha yaşanmayacak. Bakımevlerinde dahi ziyaret yasağına gerek duymayacağız.” diye kaydetti. Vatandaşların kendilerini bu önlemlere ihtiyaç duymadan nasıl koruma altına alabileceklerini öğrendiklerini de belirten Spahn, “Fakat her şeyden önce maskeye ihtiyaç var.” diye konuştu.

“maddi açıdan kaldırılamaycak bir yük olurdu”

Perakendeciler Derneği (HDE) Başkanı Stefan Genth de konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Bakan Spahn’ın korona önlemleriyle alakalı aktardıklarını “güzel haber” olarak nitelendirdi. Genth, “Dükkânların ikinci kez kapanması, dükkân sahipleri için maddi açıdan kaldırılamaycak bir yük demek olurdu.” diye kaydetti.

14 Gün Yerine 5 Gün Karantina Önerisi

Öte yandan Charite Universitatsmedizin hastanesinden Virolog Christan Drosten ise korona önlemleriyle alakalı diğer bir gevşeme talebinde bulunurken, koronavirüs şüphesi bulunan vatandaşların 14 yerine 5 gün karantinaya girmelerini önerdi.

Almanya’da Mart Ayında Hayat Durmuştu

Almanya’da mart ayı itibariyle hükûmet, koronavirüsün kontrolsüz bir biçimde yayılmasını engelleme amacıyla dükkân, kuaför ve kafeleri kapatmış, katı önlemler uygulamaya getirmişti. 17 Mart’tan itibaren Almanya genelinde vatandaşlar huzur ve bakımevlerini sadece büyük kısıtlamalar çerçevesinde ziyaret edebiliyordu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş