ALMANYA
Gündem

Almanya’da Müslüman Kadına Sokak Ortasında Saldırdı: “Pis Yabancı, Seni Öldüreceğim”

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde zihinsel engelliler bakımevinde hasta bakıcı olarak çalışan Ayşe Arslan, bakıcısı olduğu Alman bir kadınla gezintiye çıktığı esnada ırkçı saldırıya uğradı.
02 Eylül 2020
@shutterstock

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde zihinsel engelliler bakımevinde hasta bakıcı olarak çalışan Ayşe Arslan, tekerlekli sandalyeye mahkûm bakıcısı olduğu hastası ile çıktığı gezinti esnasında, hastasının yanlarından geçen bir kadın tarafından saldırıya uğradığını belirtti. Saldırganın hastaya aşırı kilolu olduğunu ve kilo vermesini söylediğini belirten Arslan, ayrıca dirseğiyle fiziksel saldırıda bulunduğunu kaydetti. Arslan, hastasını korumak isterken, bir adamın da olaya müdahil olduğunu belirtirken, “Saldırgan adam beni dirsek darbesiyle yere attı ve ‘Pis yabancı, seni öldüreceğim.’ dedi. Sonra başörtümü söküp çıkardı, beni dövdü ve bisikleti ile defalarca kafama vurdu.” diye kaydetti.

“Polis Yardımcı Olmadı, Sessiz Olmamı Söyledi”

Daha sonra olay yerine gelen polisin ise kendisine yardımcı olmadığını belirten Ayşe Arslan, “Polise ‘Yaralı olduğumu görmüyor musunuz?’ diye sordum. Bana sesssiz olmamı ve böyle konuşmaya devam edersem dava açacağını söyledi.” diye konuştu. Olay sonrası avukata gittiğini belirten Arslan, bu işin peşini bırakmayacağını belirtirken, “Oradaki polis memurlarınan da işlerini yapmadıkları için davacı olacağım.” diye kaydetti.

“Oğlum da Ben de Geceleri Uyuyamıyoruz”

Ayşe Arslan olay sonrası yaşadığı korku durumlarını da anlatırken, “Geceleri uyuyamıyorum, oğlum da aynı şekilde. O sokaktan geçtiğim her defa, yaşadığım olay film şeridi gibi gözümün önüne geliyor. Çok huzursuz hissediyorum. Bana bu olay olay ruhsal açıdan büyük sıkıntı veriyor.” ifadelerini kullandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş