Almanya’da Irkçı Saldırı: Önce Vurdular Sonra Başörtüsünü Zorla Çıkardılar

Almanya’da Irkçı Saldırı: Önce Vurdular Sonra Başörtüsünü Zorla Çıkardılar

Almanya’nın Dresden kentinde, kimliği belirlenemeyen üç şahıs, başörtülü bir kadına saldırdı. Saldırganlar kadına önce hakaret edip vurdu, sonra başörtüsünü zorla çıkardı. 

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan Heidenau’da, başörtülü bir kadın, kimliği belirlenemeyen üç ırkçı şahıs tarafından saldırıya uğradı. Dresden polisinden yapılan açıklamaya göre, genç kadının saldırganlar tarafından önce itildiği, daha sonra ise fiziksel saldırıya maruz kaldığı belirtildi. Ayrıca başörtüsünün saldırganlar tarafından başından çekip çıkarıldığı ifade edildi.

Genç Kadın Yaralandı, Soruşturma Başlatıldı

Saldırıda öte yandan faillerin, 23 yaşındaki kadına, İslam düşmanlığı ve ırkçılık içeren sözlü hakaretlerde bulundukları belirtildi. Genç kadının hafif de olsa yaralandığı ifade edildi. Saldırganlar hakkında, yaralama, hakaret ve nefret suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Haziran Ayında da Benzer Saldırı

Dresden şehrinde haziran ayında yine benzer bir saldırı yaşanmıştı. Buna göre, Müslüman bir kadın, üç yaşındaki çocuğuyla sokakta yürürken saldırıya uğramış ve bunun sonucunda hem kendisi hem küçük çocuk yaralanmıştı. Saldırganlar ayrıca Müslüman kadına ırkçı hakaretlerde bulunmuştu.(bb)