FRANSA
Gündem

Fransa’da Korona Vakaları En Yüksek Seviyede: Sokağa Çıkma Kısıtlaması Gelebilir

Fransa'da yeni tip koronavirüs vaka sayısı, son 24 saatte 16 bin 96 yeni vaka ile salgının başından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Başbakanı Castex, salgınının daha da kötüleşmesi halinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilebileceğini açıkladı.
25 Eylül 2020
@Shutterstock

Fransa Halk Sağlığı Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 52 kişinin daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirmesiyle can kaybı 31 bin 511’e ulaştı. Ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 16 bin 96 artışla 497 bin 237’ye yükseldi. Bu rakam, salgının başından bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu. Hastanelerde 1048’i yoğun bakımda olmak üzere 6 bin 31 kişinin tedavisi sürerken, iyileşenlerin sayısı ise 431 artışla 94 bin 413’e yükseldi. Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı ise yüzde 6,5’e çıktı.  Ülkede yoğun bakımdaki hasta sayısında yaşanan artışla salgının seyri kötüleşmeye devam ediyor.

Diğer yandan, Paris Hastaneler Grubundan yapılan açıklamada, başkentte bu hafta sonundan itibaren ameliyatların yüzde 20’sinin erteleneceği belirtildi.

Castex: Sokağa çıkma kısıtlaması gelebilir

Fransa Başbakanı Jean Castex ise “France 2” kanalına yaptığı açıklamada, ülkede Kovid-19’la mücadele kapsamında hastanelerin martta olduğu gibi altyapısının yetersiz kalmaması için alınacak önlemler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Hastanelere sağlık personeli istihdam etme konusunda zorluk yaşadıklarını ifade eden Castex, ülke genelinde ve özellikle büyük kentlerde salgının durumunun endişe verici olduğunu söyledi.  Fransızların tedbirlere uyması ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Castex, ülkede salgının durumunun daha da kötüleşmesi hâlinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilebileceğini bildirdi.

“yoğun bakımda bulunanların sayısı yükseliyor”

Castex, salgının seyrine ilişkin değerlendirmede ise en önemli kriterin yoğun bakımda bulunanların sayısının olduğunu ve bu rakamın yükseldiğini aktardı. Kafelerde Kovid-19’a yakalanma ihtimalinin mağazalardan 3 kat daha yüksek olduğunu ifade eden Castex, ülkede kapalı yüzme havuzlarının salgın nedeniyle kapatılacağının belirtti. Castex, bu yaz Kovid-19 tedbirlerini uygulama konusunda gevşemenin söz konusu olduğunu söyledi.  Başbakan Castex, Adalet Bakanlığının gelecek yılki bütçesinin yüzde 8 artırılacağının bilgisini de paylaştı.

Fransa’da son olarak 19 Eylül’de 13 bin 498 vakayla salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılmıştı.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş