Almanya’da İslam Düşmanlığı: Yılın İkinci Çeyreğinde 188 Suç Tespit Edildi

Almanya’da İslam Düşmanlığı: Yılın İkinci Çeyreğinde 188 Suç Tespit Edildi

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, rakamların kendi iddialarını da teyit ettiğini söyledi.

Almanya’da   2020 yılının ikinci çeyreği döneminde  İslam düşmanlığı içeren 188 suç  kayıt altına alındı. Alman hükûmetinin, Sol Partinin soru önergesine verdiği cevapta, 2020 yılı 1 Nisan-30 Haziran döneminde toplam 188 İslam düşmanlığı suçunun kayıtlara geçtiği ifade edildi. 188 suç vakası içerisinde 9 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılan cevapta, yaralananlar nedeniyle hiç kimsenin gözaltına alınmadığının belirtilmesi dikkati çekti. İslam düşmanlığı içeren saldırıların hiçbirinin failine ulaşılamazken, bu 188 saldırı ile ilgili herhangi bir tutuklama, yargılama ve soruşturma da bulunmuyor.

“Bu rakamlar, bizim söylediklerimizi teyit ediyor”

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, söz konusu önergedeki rakamlarla ilgili yaptığı açıklamada, uzun zamandır Alman toplumunda İslam düşmanlığının yoğunlaştığını söylediklerini belirterek, “Bu rakamlar, bizim söylediklerimizi teyit ediyor.” dedi.

“Polise intikal etmeyen birçok İslam düşmanlığı vakası bulunuyor”

Önergede sadece polise intikal eden olayların belirtildiğine ancak polise intikal etmeyen birçok İslam düşmanlığı vakasının da bulunduğuna işaret eden Kesici, şunları söyledi: “Aslında İslam düşmanlığının daha çok olduğu görülebilir. Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde bu kadar suç işlenmesinin, ilerleyen dönemlerde daha fazla suç işlenebileceğinin işareti olarak görmek mümkün.”

Kesici son olarak İslam düşmanlığına karşı yeni kurulan komisyon ile Alman hükümetinin bu olayların farkına vararak karşı tedbirleri alacağını umduklarını kaydetti.(AA,C)