Toplum

Hasene’den Kış Aylarında Muhtaç İnsanlara Yönelik “Acil Yardım Çağrısı”

Hasene International Derneği her sene kış aylarında yaptığı çağrıyı bu sene de yineledi ve acil yardım çağrısında bulundu. 
Murat Kubat
14 Ocak 2021
@Hasene

Soğuk kış aylarının başlaması yardıma muhtaç olan insanlar için ciddi bir hayatta kalma mücadelesi anlamına da geliyor. Özellikle yeni tip korona salgını döneminde bu durum daha da vahim hâl aldı. Hasene International Derneği soğuktan etkilenenlere yardım amacıyla yaptığı “Acil Yardım” çağrısı ile Afganistan, Bangladeş, Lübnan, Bosna Hersek, Ürdün, Moğolistan, Pakistan, Yemen, Türkiye, Kosova ve Yunanistan’da bilhassa kamplarda yaşayan mültecilere ulaşmayı planlanıyor. Başta battaniye, kömür, ısıtıcı, giysi gibi soğuktan koruyacak yardımların yanı sıra gıda yardımları da yapılacak yardım kalemleri arasında yer alıyor.

Bir Tır Battaniye ve Kışlık Ayakkabı Gönderilecek

Öte yandan Hırvatistan sınırındaki Bihaç şehri yakınlarındaki kampta çıkan yangın, kampta yaşayan mültecileri kış ayının soğukları karşısında savunmasız bıraktı. Hasene bölgeye ilk etapta bir tır battaniye ve kışlık ayakkabı göndermeyi ve mültecilere sıcak yemek dağıtmayı planlıyor. Lübnan’daki mülteci kamplarında çadırları ısıtmak için ihtiyaç olan gaz tedarik edilecek. Moğolistan’da ise kömür yardımı yapılması planlanıyor.

Acil Yardım Çağrısı

Birleşmiş Milletler’e göre; dünyada 25 milyondan fazla kişi acil yardıma muhtaç durumda yaşamaya çalışıyor. Hasene International derneği, acil yardıma ihtiyaç duyulduğu anlarda; sel, deprem, yangın, toprak kayması gibi doğal afetlerde, savaş gibi olağanüstü durumlarda mağduriyet bölgesine ulaşarak, mağdur duruma düşmüş, savunmasız insanların ihtiyacı olan gıda, giyinme, barınma gibi temel insani ihtiyaçları sağlıyor.

Acil yardım bağışılarınızı bu link üzerinden ulaştırabilirsiniz: www.hasene.org/acil-yardim/

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş