Toplum

Hollanda Eindhoven Mevlana Camii’nden Evsizler İçin Örnek Dayanışma

Eindhoven şehrinde evsizlere yönelik olarak başlatılan aksiyona şehirdeki Mevlana Camii de katıldı. Teşekkür ve teşvik amacıyla cami imamının fotoğrafı "Bizim sevgimizle onlar umutlanacak. Umut cesaret verir. Umut hayatta tutar." sözleriyle şehrin en işlek caddesine yansıtıldı.
19 Ocak 2021
Eindhoven Mevlana Cami İmamı Mehmet Nurullah Canatan'ın fotoğrafı ilan panosunda yansıtıldı.

Hollanda Eindhoven şehrinde 3 vakıf tarafından evsizler için başlatılan aksiyona Hollanda İslam Federasyonu (NIF) Mevlana Camii de destek oldu. “Bakkie040” adı altında yürütülen projede evsizlerin sıkıntılarına çeşitli çözümler üretilmesi amaçlanıyor.  Proje kapsamında evsizlere uzman kişiler tarafından çeşitli eğitimlerin verilmesi, onları bir çatı altında toplayarak, topluma yeniden kazandırılması için çalışmalar yapılıyor.

Cami yetkilileri güzel bir amaçla başlanan projenin başlarda tam olarak büyümediğini fark ettiklerini ve Mevlana Camii olarak bu projeye destek verme kararı aldıklarını söylediler. Şehrin mağdurlarına destek olmak için aksiyonda yer aldıklarını belirten yetkililer, 350’den fazla evsiz için ilk etapta kalabilecekleri sıcak bir toplanma merkezi oluşturulduğu bilgisini paylaştı.

NIF (IGMG Güney Hollanda Bölgesi)Mevlana Camii Ufuk Gençliği yardımlarıyla evsizlere sıcak çorba ikramları da yapılacak. İkinci etapta da evsizler için onlara özel yerler inşa edilmesi planlanıyor.

İlan Panosu İle Teşekkür

Bakkie040 projesi sorumluları teşvik mahiyetinde, çalışmaya kimler destek olduysa onların fotoğraflarını da Eindhoven şehrinin işlek bir caddesinde herkesin rahatlıkla görebileceği billboard (ilan panosu) üzerinde haftalık 20 kişi sınırıyla bir hafta boyunca yansıttı. Eindhoven Mevlana Camii İmamı Mehmet Nurullah Canatan’ın fotoğrafı da ona ait “Bizim sevgimizle onlar umutlanacak. Umut cesaret verir. Umut hayatta tutar.” sözleriyle yansıtıldı. İlan panosunda Eindhoven Belediye Başkanı gibi Eindhoven şehrine gönül veren birçok kurum temsilcisi de yansıtıldı.

Konuyla ilgili Camia’ya konuşan; Mevlana Camii İmamı Mehmet Nurullah Canatan “Bu projede hedef ehil kişiler tarafından evsiz ve barksızların yetiştirilmesi, kendi yönetimlerini kurmaları, onları kurulacak olan ‘Bakkie040’ isimli kahve içme yerlerinde çalıştırmaya hazırlamak ve böylelikle topluma tekrar kazandırmak. Tabii ki bu projeyi hayata geçirmek için her türlü desteğe ihtiyaç vardı. Projenin maddi olarak desteklenmesi ve özellikle de daha fazla kitleye ulaşması için duyurulması gerekiyordu. Tam burada bizler IGMG Eindhoven Mevlana Camii olarak projeden haberdar olduk.” dedi.

20 Senedir Kurumsal İftarımızda Buluşuyoruz

Mehmet Nurullah Canatan  bu projenin kurucusu 3 vakıftan biri olan Springplank ile daha önceden tanıştıklarını vurguladı. Son ramazan ayında Eindhoven Belediyesi ve Mevlana Camii ortak çalışması kapsamında 500 kişiye yönelik kumanya projesi gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmada da Springplank ile de irtibat kurduklarını söyledi.  Canatan şöyle devam etti: “Elhamdulillah Eindhoven Belediyesi ile ortaklaşa proje yapabilmemizin sırrının bir tanesi de 20 senedir her ramazanda kurumsal iftar programı yapmamızdır. Bu iftarda belediye görevlileri, belediye başkan yardımcıları, şehrimizde bulunan diğer kardeş camiler, kiliseler, okullar, polis, güvenlik güçleri gibi kurumlarla bir araya geliyoruz ve özellikle de bu buluşmalarda kendimizi tanıtıyoruz, vizyonumuzu anlatıyoruz.”

IGMG Eindhoven Mevlana Camii adına imam olarak bu proje sahipleri ile irtibata geçtiğini belirten Canatan “Hemen maddi desteğimizi sunup bu projeden Eindhoven halkımızın haberdar olması için sosyal medya hesaplarımızla ve de cemaatimize duyurarak projenin tanınmasında elimizden gelen gayreti sarf ettik. Elhamdulillah bu konuda muvaffak olduk. Mevlana Camii olarak maddi manevi destek verdiğimiz bu proje şu an Eindhoven şehrimizin millî bir projesi haline geldi.  Proje sorumluları bizi arayarak cami olarak projeye katılımımızdan ve de duyurmamız hasebiyle çok kişiye vesile olmamızdan ötürü özel teşekkür etti.” dedi.

Mevlana Camii Toplumsal Çalışmalara Desteğini Sürdürecek

Eindhoven Mevlana Camii’nin Bakkie040 projesi hayata geçene kadar evsizlerin umutlarını diri tutmak içinde ayrıyeten sıcak çorba ikramı projesini başlatacağını belirten Canatan son olarak şunları ekledi: “Bu projemizin de nasıl olacağı hakkında cami gençliğimiz olan Ufuk Gençliği ile belediye gençliği arasında toplantılar devam etmekte. IGMG Eindhoven Mevlana cami olarak, yaşadığımız şehirlerde yerli Ebu Talip’leri çoğaltmak bizlerin Allah için olan gayretlerine bağlı. Genel Başkanımız Kemal Ergün hocamızın da sıkça üzerinde durduğu Peygamber Efendimizin Hilfu’l-fudûl şuuruyla hareket ettiğimiz sürece bulunduğumuz şehirlerin yaşatılması ve ihya edilmesinde her daim bizler de vesile olacağız. Bu vesile ile de camilerimizle bu uğurda aynı hedefte olan diğer bütün kurumlarla da münasebetimiz her daim artacaktır.”

Sprinkplank  ve NIF Mevlana Camii  sosyal medya hesaplarından da konuyla ilgili paylaşımlar yapılarak, bilgilendirmeler devam ediyor. https://www.iedereenonderdak.nu/  adresi üzerinden de çalışmalara destek olunabiliyor. (ik)

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş