Toplum

Almanya’da Telefon Sözleşme Süresi Kısaltıldı

Almanya’da telefon sözleşme süresi Kısaltıldı. Daha önce 2 yıllık olan telefon ve internet sözleşmeleri 1 yıla düşürüldü. Sözleşme fesih süresi de en geç 1 aya indirildi.
25 Haziran 2021
Almanya’da telefon tözleşme süresi en fazla bir yıllık yapılacak. 2 yıllık sözleşmeler ise ancak 1 yıllık ek bir sözleşmenin takdim edilmesi sonrasında mümkün olacak. @shutterstock

Almanya’da Telefon Sözleşme Süresi 1 yıla indirildi. Almanya Federal Meclisi yaptığı düzenleme ile, telefon ve internet erişim sözleşmelerinin süresini kısalttı. Bundan sonra, telefon ve internet erişim sözleşmeleri en fazla 1 yıllık olabilecek. Eskiden olduğu gibi sözleşmelerin 2 yıllık olabilmeleri için müşterilere ek olarak, aylık en fazla yüzde 25 oranında daha pahalı olan bir yıllık bir sözleşmenin de takdim edilmesi söz konusu olacak. Bu durumda, 2 yıllık sözleşmeler, 1 yıllık sözleşmelere göre yüzde 25 daha ucuz olmak durumunda.

Almanya’da Telefon Sözleşme Süresi Kısaltıldı

Öte yandan Federal Meclisinin yeni kararına göre telefon ve internet erişim sözleşmelerinin fesih hakkı süresini de kısalttı. Yeni karara göre telefon sözleşme süreleri kısalmış oldu. Eskiden, sözleşme bitiminden en geç 3 ay öncesinde verilmesi gereken sözleşme fesih hakkı şimdi 1 aya düşürüldü. Sözleşme feshedilmeyince otomatik olarak uzuyordu.

Yeni karara göre, telefon ve internet servis sağlayıcıları, internet ortamında sözleşmelerin feshedilme imkanını da kolaylaştırmak zorundalar. Bunun için internet ortamında sözleşme feshetme (Kündigung) düğmesinin de eklenmesi mecburi tutuldu. Böylece, kolayca yapılan online sözleşmeler gibi, online sözleşme feshi de kolaylaştırıldı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş