Gündem

Avrupa’da Müslümanları Hedef Alan Saldırılar 2021 Yılında da Devam Etti

Avrupa’da 2021 yılında yine Müslümanlara ve Müslümanlara ait kuruluşlara yönelik binlerce saldırı düzenlendi.
24 Aralık 2021
@aa

Avrupa’da 2021 yılı yine binlerce İslamofobik saldırıya tanıklık etti. Almanya başta olmak üzere Fransa, Avusturya, Hollanda ve diğer birçok Avrupa ülkesinde Müslümanlara ve Müslümanlara ait kuruluşlara yönelik binlerce saldırı düzenlendi. Müslüman kuruluşlara tehdit mektupları, başörtülü kadınlara ya da dış görüntüsünden Müslüman olduğu anlaşılan erkeklere sokakta saldırılar, camilere verilen maddi zararlar gibi birçok saldırı tespit edildi.

Camide Araç Kundaklandı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Bochum şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nin park alanında bir araç kundaklandı. 500 metre mesafede bulunan diğer bir araca da kundaklama girişiminde bulunuldu. Bir Türkiye kökenliye ait olan aracın kundaklanması sonrası söz konusu araç kullanılamaz hâle geldi. Olayda ölen veya yaralanan olmadı.

Cami Kapısına Domuz Kafası Asıldı

Almanya’nın Dortmund kentindeki Eving Selimiye Camii’nin kapısına domuz başı asıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Eving Selimiye Camii sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, söz konusu saldırının “ırkçı ve iğrenç” olduğu vurgulanarak, bu tür saldırıların kendilerini yıldırmayacağı belirtildi.

Başörtülü Kadına Otobüs Durağına Saldırı

Almanya‘nın Münih kentinde otobüs durağında 15 aylık bebeğiyle otobüs bekleyen Müslüman bir kadın otobüsün önüne itildi. Münih’teki belediye otobüs durağında yaşlı ve ırkçı bir kadın otobüs bekleyen genç bir Müslüman kadının üzerine yürüdü. Yanında 15 aylık bebeği de bulunan ve bebek arabasıyla bekleyen Müslüman kadın kendisini korumak için saldırgana doğru dönünce yaklaşmakta olan otobüsün önüne itildi. Durakta bekleyen diğer yolcuların yardımı ile otobüsün önüne düşmekten kurtulan kadın, daha sonra otobüse bindi. Ancak, saldırgan kadın ve yanındaki kocası da aynı otobüse bindi. Mağdur Müslüman kadın yaptığı açıklamada “Saldırganların da benimle aynı otobüse binmesinden korktum.” dedi.

Fransa’da Müslüman Mezarlığı Tahrip Edildi

Fransa’nın doğusunda yer alan Mulhouse şehrindeki Müslüman mezarlığı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Saldırı, ilk olarak 11 Aralık Cumartesi günü mezarlığa gelen bir ziyaretçi tarafından fark edildi. Onlarca mezar bozuldu, saksılar devrildi, bitkiler koparıldı ve süs eşyaları ortalığa dağıtıldı.

Fransa’da aynı camiye 5. saldırı

Es Sunna Camisi, 2013 yılından beri beşinci kez saldırıya uğradı. Konu ile ilgili bildiri yayımlayan Franche-Comté bölgesi İslami Dernek (Centre Culturel Islamique de Franche-Comté) adına Khalid Jarmouni, bu olay “Müslümanların mabetlerine ve ibadet yerlerine karşı yapılmış bir suçtur” ifadelerini kullandı. Bu eylemlerin tek amacı nefret duygularını yayıp kendinden farklı olanı reddetmek olduğunu ifade etti.

müslüman öğrenciye tekmeli saldırı

Viyana’da metroya binmek üzere olan başörtülü öğrenci bir kadının saldırısına uğradı. 49 yaşındaki saldırgan, Müslüman öğrenciyi önce tekmeledi ve sonrasında hiçbir şey olmamış gibi metroda bir boş koltuğa oturdu. Olayın şokunu atlatan öğrenci, saldırganın fotoğrafını çekmek üzere telefonunu kadına doğrulttu. Bunu gören kadın, bir ikinci tekme daha attı ve Müslüman öğrenciyi yüzünden vurdu. Burnundan yaralanan genç kız, yanında bulunan arkadaşından destek aldı.

caminin camlarını bira şişesiyle kırdı

Hollanda’nın Amsterdam kentindeki Westermoskee Ayasofya Camii’ne de saldırıldı. Hollanda Milli Görüş Federasyonundan yapılan açıklamada, saldırının bira şişesi atılarak yapıldığı ve camların kırıldığı bildirildi. Açıklamada, camiin ikinci kez saldırıya uğraması üzerine, hem cami yönetiminin hem de cemaatin caminin güvenliğinden endişe ettikleri kaydedildi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş