Gündem

Avukat Tekinoğlu Almanya’daki Başörtülü Mağdurlara Seslendi: Hakkınızı Arayın!

Almanya’da başörtülü mağdurların davalarını savunmakla tanınan Avukat Yalçın Tekinoğlu, Camia TV üzerinden başörtülü mağdurlara seslendi. Tekinoğlu, “Mağduriyete uğradığınızda avukat masraflarından çekinmeden hakkınızı arayın.” dedi.
09 Şubat 2022
@Camiahaber

Almanya’da başörtülü Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılık artıyor. Son olarak staj yapmak isteyen 2 genç kızın bu hakları, başörtülü oldukları gerekçesiyle ellerinden alındı. Almanya’nın Rüsselsheim şehrindeki bir okul başörtülü stajyer öğrenciyi ilk gün kovdu. Herne şehrindeki Marien Hastanesi de başörtüsünü çıkarmayan Melda Öztuna’nın eğitimini tamamlamak için başladığı stajını iptal etti.

“avukat masraflarından çekinmeden hakkınızı arayın”

Almanya’da başörtülü mağdurların davalarını savunmakla tanınan Avukat Yalçın Tekinoğlu da son günlerde yaşanan olayları Camia TV’ye değerlendirdi. Tekinoğlu, “Mağduriyete uğradığınızda avukat masraflarından çekinmeden hakkınızı arayın.” dedi. Marien Hastanesi’ndeki stajından haksız yere el çektirilen Melda Öztüna’nın da avukatlığını yapan Tekinoğlu, dava süreci ile ilgili bilgi verdi. Tekinoğlu, “Şu an genç kız belediyenin uyum vekiline başvuruda bulundu. Vekil hastaneyle temasa geçti, özür dilemesi talebinde bulundu.” diye kaydetti.

“hastaneye karşı tazminat talep edilecek”

Mevcut durumda hastaneye karşı tazminat talep edileceğini belirten Tekinoğlu, “Hastane uzlaşmaya gitmek isterse, bir görüşme teklif edilecek.” diye ekledi. Hastanenin yaşanılan ayrımcılığı kabul ettiğini de söyleyen Tekinoğlu, ancak suç işlediklerini kabul etmediklerini aktardı.

Avukat Yalçın Tekinoğlu, son olarak son zamanlarda benzer olayların sayısının çok arttığını belirtirken, ayrımcılığa uğrayan herkesi de hukuki yollardan hakkını aramaya davet etti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş